Mobilitat informarà a temps real sobre el tancament i obertura de les carreteres per on passarà la Vuelta 2019

"Recomanem que la gent vagi a veure el pas dels ciclistes per indrets tan espectaculars com el coll d'Ordino, el de la Gallina o la Comella", manifesta Pedra

Andorra Turisme, Mobilitat i la policia han presentat aquest dijous el desplegament que portaran a terme per a la Vuelta 2019, que transcorrerà pel país el pròxim 1 de setembre.

La novena etapa de la Vuelta es portarà a terme íntegrament per Andorra amb sortida de l'avinguda Tarragona d'Andorra la Vella fins a arribar a Cortals d'Encamp, on ja va arribar la prova el 2015. Un recorregut amb tres ports de primera categoria i dos de segona categoria.

La directora de màrqueting i comunicació d' Andorra Turisme, Noemí Pedra ha explicat que "la distribució d'espais a Andorra la Vella passarà per l'aparcament del parc Central, com a eix central, on hi haurà tots els equips i la signatura de sortida i l'antiga estació de busos on situarem el 'village'". Pedra ha afegit que "la sortida es donarà a l'avinguda Tarragona davant del McDonalds".

Referent al públic, Pedra ha explicat que "no és la primera vegada que Andorra acull una etapa de la Vuelta. La gent aquí és força entesa en ciclisme, però cal recordar que és recomanable no anar a la zona d'arribada. La saturació serà màxima, ja que només es pot pujar amb el Funicamp i el desallotjament de tot el públic un cop finalitzada la prova pot ser molt lent". En aquest sentit, la directora de màrqueting d'Andorra Turisme ha afegit que "recomanem que la gent vagi a veure el pas dels ciclistes per indrets tan espectaculars com el coll d'Ordino, el de la Gallina o la Comella".

Jaume Bonell, responsable de Mobilitat del Govern, ha volgut fer èmfasi en la manera que podrà saber el públic l'estat de les carreteres al dir que "aprofitarem les noves tecnologies i des de l'app de mobilitat el públic podrà seguir en directe quan i quines carreteres estan obertes i quines estan tancades". Bonell ha explicat que "els vehicles no podran pujar als Cortals d'Encamp i només ho podran fer els necessaris de l'organització. La resta s'hauran d'estacionar per Encamp". L'arribada estarà situada a Cortals d'Encamp i tindrà el seu únic accés pel Funicamp, que serà gratuït fins a la parada intermèdia. Aquest giny té una cabuda concreta per la qual cosa des de Mobilitat demanen que "es tingui paciència tant per pujar com per baixar, ja que l'evacuació de la gent un cop finalitzi la prova es farà a la velocitat que doni el Funicamp".

Per la seva banda, Ramon Torné, cap d'unitat de Seguretat Ciutadana del Cos de Policia ha enumerat els efectius que posarà a l'abast de la prova dient que "la policia destinarà un total de 155 efectius, a més cal destacar que els comuns destinaran un total de 94 efectius de circulació, hi haurà 73 voluntaris per tot el dispositiu que estarà coordinat des del Centre de comandament avançat". El mateix Torné ha reconegut la bona col·laboració i sintonia amb la guàrdia civil d'Espanya que són els que controlen tots els aspectes de seguretat de la prova ciclista al dir que "treballem amb la guàrdia civil, com sempre hem fet amb la màxima col·laboració pel bé de l'esdeveniment".