Mobilitat entre universitats de petits estats

La xarxa, de la qual l'UdA n'és part, vol que tant estudiants com professionals puguin fer estades d'un semestre

Els integrants de la xarxa d'universitats de petits països i territoris (Network of Universities of Small Countries and Territories, NUSCT) han signat un conveni per fomentar la mobilitat d’estudiants i de personal (tant professorat com personal administratiu i tècnic) entre totes elles. Aquest acord arriba un any després de la creació d'aquesta xarxa, integrada per universitats d'Andorra, Gibraltar, Groenlàndia, Liechtenstein, San Marino i Malta.

L’acord es va signar aquest dilluns a Malta, en el decurs de la segona reunió anual de l’entitat, i té com a objectiu millorar les experiències acadèmiques i professionals dels estudiants i del personal donant-los l’oportunitat de conèixer un altre país i un sistema universitari diferent. Les estades seran normalment d’un semestre i la voluntat de les sis universitats és que s’intercanviïn el mateix nombre de persones durant la vigència del conveni, que és de quatre anys, tot i que la reciprocitat no és obligatòria, tal com informen des de l'UdA.

Durant la trobada també es va acceptar l’ingrés d’un nou membre a la NUSCT, la Universitat de Montenegro. Així mateix, es va aprovar un logotip que identifica la xarxa, per reforçar la seva visibilitat.

La reunió va tenir lloc a la Valletta, a l’antic campus de la Universitat de Malta, en el marc del 250è aniversari de l’establiment d’aquesta universitat com a institució pública. Els membres de la NUSCT també van assistir a una xerrada sobre l’ensenyament superior al segle XXI i la perspectiva dels petits estats, a càrrec dels professors de la Universitat de Malta Ronald G. Sultana i Godfrey Baldachino; i una conferència sobre 'blockchain', tecnologies de distribució i universitats, impartida pel professor Joshua Elluldde.

La NUSCT és una xarxa impulsada i liderada per la Universitat d’Andorra per tal que universitats de petits països amb característiques i contextos similars als d’Andorra puguin establir col·laboracions, compartir estratègies i bones pràctiques, i fer front comú als fòrums internacionals.