Mor el periodista Josep Anton Rosell

Tenia 79 anys, va ser cap del gabinet de comunicació de la delegació del govern espanyol a Catalunya i fundador d'El Periòdic d'Andorra

El periodista Josep Anton Rosell Pujol, nascut a Lleida el 1938, ha mort aquest dimarts a Tarragona. Rosell va ser un home molt vinculat al periodisme i a la comunicació, també la d'Andorra. Va deixar petjada al Principat, on va assumir el repte de fundar i dirigir El Periòdic d'Andorra l'any 1997, mitjà que ja no va deixar fins el 2010, moment en què es va jubilar. La seva salut havia empitjorat els darrers mesos.

Rosell també va ser fundador i director del Diari de Lleida, així com director de La Mañana. Així mateix, i sense marxar de la terra que el va veure néixer, va ser president de l'Associació de Premsa i de l'Associació de Ràdio i Televisió de Lleida. Ja més endavant, va ser cap del gabinet de comunicació de la delegació del govern espanyol a Catalunya, càrrec que va ocupar durant catorze anys, així com portaveu de la Seguretat Olímpica dels Jocs del 1992 de Barcelona. Durant aquest període va haver de lidiar amb alguns episodis històrics de la Catalunya contemporània com el 23-F, els atemptats a la caserna de Vic, els d'Hipercor, o els mateixos Jocs Olímpics. També ha estat autor de diversos llibres, com 'La Boira' i 'Jo no soc de Barcelona', així com ha col·laborat amb universitats, entre elles la d'Andorra.

El periodista, que era un gran apassionat del cinema, també va col·laborar en diversos programes de Ràdio Televisió d'Andorra durant la seva estada a Principat. Tenia una gran estima pel país dels Pirineus tot i que ara vivia a Tarragona. De fet dos dels seus fills treballen dins del món de la comunicació d'Andorra.

L'any 2012 Rosell va fer un dels seus darrers actes públics a Andorra, per rebre el Premi Tristaina de Periodisme pel programa 'Identitats' d'RTVA. Durant aquests darrers anys va col·laborar amb el mitjà digital El Diario.es.

La vetlla s'obrirà aquesta tarda a les 16 hores fins les 22 hores, i aquest dimecres a partir de les 11 hores. El funeral serà també dimecres, a les 15.30 hores, a Tarragona.

L'Associació Professionals de la Comunicació d'Andorra ha emès aquest mateix dimarts un comunicat per lamentar la mort de Rosell. En destaca "la seva energia i tenacitat, i serà sempre recordat com una persona vital, defensora de la professió i de tarannà dialogant i proper", han manifestat.

Les xarxes també s'han omplert de missatges de condol.