Mudança d'Aixovall al Centre de Tecnificació d'Ordino

Les formacions esportives que s'impartien fins ara al centre de formació professional canvien d'emplaçament per millorar l'entorn i les instal·lacions que s'ofereixen als alumnes

Els alumnes de la branca d'Activitats Físiques, Esportives i de Lleure del centre de Formació Professional d'Aixovall estan de mudança. El Govern ha decidit que, a partir d'aquest curs 2018-2019, tant les classes del diploma d'Ensenyament Professional (DEP AFEL), com del Batxillerat Professional (BP AFEL) relacionats amb l'esport i el lleure es traslladin al Centre de Tecnificació Esportiva d'Ordino.

El motiu, ha exposat l'executiu, és que aquestes formacions facin "un pas qualitatiu important", pel que fa a instal·lacions i entorn. Es tracta d'una branca que necessita, en el marc de les diverses classes que s'hi realitzen, unes instal·lacions molt concretes i àmplies que Aixovall no podia oferir amb totes les garanties i que sí que es troben al Centre de Tecnificació d'Ordino. Així mateix, els alumnes també compten amb classes que impliquen activitats a l'aire lliure, les quals seran més accessibles i idònies de fer a Ordino que a Aixovall. Els alumnes estudiaran en un "entorn tècnic i professional de referència a Andorra i podran utilitzar instal·lacions esportives de primer nivell", defensa el Govern.

El Centre de Tecnificació Esportiva és una instal·lació del Govern d'Andorra que compta amb dependències cedides pel comú ordinenc. La instal·lació està pendent d'unes obres de reforma (s'ha licitat el concurs, el qual roman obert fins al 5 de setembre), en la qual està prevista la construcció d'uns banys, la millora del sistema de calefacció, la construcció d'un camp de vòlei platja i la instal·lació d'una tanca perimetral al camp de futbol.

Els alumnes que l'any passat van cursar estudis de la branca d'Activitats Físiques, Esportives i de Lleure, així com les seves famílies, van ser informats d'aquest canvi d'emplaçament a finals del curs passat. També es va comunicar a les escoles dels tres sistemes educatius durant la jornada del portes obertes al centre d'Aixovall.