El ministre de Salut reconeix que és una prioritat treballar per confeccionar el reglament de la llei d'òrgans i teixits

La tasca de coordinació amb Espanya s'està allargant més del desitjant a causa de la provisionalitat del govern espanyol

El ministre de Salut Joan Martínez Benazet ha reconegut que "és una prioritat per aquest govern, en aquest inici de legislatura treballar amb el reglament de la llei d'òrgans i teixits com també el de les voluntats anticipades". Coneixedor d'una demanda que feia l'esportista i infermera del SAAS Maria Jesús Martínez, aprofitant la seva participació dels Jocs Mundial dels trasplantats on feia públic que a Andorra no es podia ser ni donant.

Martínez Benazet s'ha mostrat molt predisposat a treballar aquesta circumstància i ha anunciat que ja s'han fet diferents contactes amb el ministeri de Salut d' Espanya. "Cal dir que amb la col·laboració que tenim amb Espanya, els camins s'estan allargant a causa de la situació de provisionalitat que tenen allà. Hem començat a treballar però com que no hi ha govern ferm les coses s'allarguen" reconeix el mateix ministre que tot i això, ha repetit de nou que "és una prioritat per aquest govern, en aquest inici de legislatura, ja que tenim la llei i ja se sap que primer és la llei per després fer el reglament". La reglamentació "ens permetrà coordinar-nos millor amb Espanya", segons el mateix ministre.

De la mateixa manera, el titular de Salut també ha volgut afegir la seva voluntat de treballar en el reglament de les voluntats anticipades perquè també estiguin regulades. "Volem que també estiguin regulades a través de la Llei de drets i deures dels pacients, i que es vagin penjant a la història clínica", ha manifestat.