Naturlandia viu el fet excepcional de veure néixer dues cries de linx

Els dos animals es poden veure des de fa només deu dies

Els mitjans catalans es feien ressò aquest dimecres del naixement, al centre de recuperació de fauna de MónNatura Pirineus d’un linx boreal, el primer exemplar nascut al Pirineu de Catalunya des de fa més d’un segle. Doncs es dona la circumstància que el fet “extraordinari” que neixi un exemplar de linx en captivitat i més al Pirineu també s’ha donat a Naturlandia, on fa tres mesos van néixer dos animals, fills de la parella que el parc té des de fa uns anys. Aquests animals no s’han pogut veure fins fa uns dies, ja que són “molt sensibles als canvis” i s’ha volgut garantir que no es vegin afectats per la visita de persones al parc.

Tal com explica el director d’explotació de Naturlandia, Manuel Robles, el naixement es va produir fa tres mesos, un fet excepcional ja que és “molt complicat” que aquests animals es reprodueixin en captivitat. És més, normalment aquests naixements tenen lloc en centres que es dediquen a la reinserció i no en parcs d’animals, la qual cosa fa encara més extraordinari el que ha passat a Naturlandia, afegeix. I quin ha estat el secret perquè això s’hagi donat? Robles assenyala que des del parc s’ha fet una feina important per adaptar al màxim l’ hàbitat dels linxs per fer-lo “el més salvatge possible” i també s’ha fet diverses adaptacions en els horaris dels menjars per garantir que els animals es trobessin el millor possible. A més, en el mateix tancat on es troben s’ha habilitat una zona reservada on es poden amagar quan se senten estressats. De fet, Robles explica que “la mare és molt protectora” i porta els cadells allà quan detecta una situació que pugui ser estressant. La sensibilitat d’aquests animals també explica que fins fa només deu dies no es poguessin visitar.

A més a més d’aquests dos cadells de linx el parc ha viscut aquesta temporada també el naixement de quatre llops. Robles destaca que esperen que aquestes noves incorporacions serveixin també per atreure més visitants al parc, que a banda dels linxs i els llops poden veure isards, daines, muflons, cérvols i ossos.