Només faltava la neu per completar la festa del Borrufa

La 27a edició tindrà lloc del 28 al 31 de gener i comptarà amb la participació de 27 països i 36 equips

Només faltava la neu i ja ha arribat. Ara sí que ja està tot a punt per a una nova edició del Trofeu Borrufa, la 27a, que tindrà lloc a l'estació d'Ordino Arcalís la setmana vinent, del 28 al 31 de gener. Aquest any hi participaran 36 equips provinents de 27 països, amb noves incorporacions com Kazahastan i d'altres que tornen després d'uns anys d'absència com Itàlia. En total seran 206 atletes, a més de gairebé un centenar d'entrenadors, sumat als pares i acompanyants. Unes dades que demostren que "el nivell del Borrufa està dins dels cinc" millors d'entre els organismes que celebren competicions "a nivell d'infants", ha destacat el membre del comitè organitzador de la competició, Josep M. Font.

Les curses del Borrufa són de les categories U14 i U16 en les modalitats Supergegant, Gegant Slalom, Eslàlom i Alpina Combinada, i es faran a les pistes Les Canals i la Portella del Mig. Aquest any, amb el telecabina Tristaina ja en marxa, serà més senzilla la mobilitat per l'estació perquè la gent assisteixi a les competicions, ha destacat el conseller de Turisme, Esports i Dinamització del comú d'Ordino, Jordi Serracanta. El conseller ha recordat que és un trofeu dins de calendari de la Federació Internacional d'Esquí i que és una prova "referent" per als infants.

I és també un referent de país, tal com ha defensat Joan R. Mas, el director de Comunicació Corporativa, Màrqueting i Transformació Digital Clients de Crèdit Andorrà, patrocinador principal de l'esdeveniment. "Mobilitza molta gent", ha recordat, "més de 300 persones l'any passat", xifres que "ens consoliden com a país de neu amb un gran potencial turístic, hoteler i comercial".

En clau andorrana el president de la Federació Andorrana d'Esquí, Josep Pintat, ha explicat que hi participen 20 joves promeses repartides en dos equips i que confien "com a mínim igualar o superar els resultats de l'any passat", que van ser "molt bons". En l'edició passada Andorra va quedar primera després de sumar 25 podis i quinze top 3.