Obres al bloc quirúrgic a partir del maig

Es treballarà per fases, de manera que sempre hi haurà quiròfans oberts, i es reorganitzaran serveis i personal

Andorra la Vella.- L'hospital Nostra Senyora de Meritxell estarà d'obres a partir del proper 6 de de maig. Concretament, els treballs afectaran la planta -2 del centre hospitalari, on hi ha el bloc quirúrgic, que serà renovat de manera integral sobretot per millorar-ne els circuits de seguretat i adaptar-se als estàndards internacionals. Les obres són delicades tenint en compte que estem parlant de la zona de quiròfans, tot i que des de l'hospital han confirmat que se seguirà operant i que es treballarà de manera que afecti "el mínim" a l'usuari. Es treballarà per fases, de manera que sempre hi haurà quiròfans oberts.

Els treballs estan adjudicats per un import de 250.208 euros i tenen un termini d'execució de cinc mesos aproximadament. Les obres acabaran, per tant, i si tot va sota el previst, a l'octubre. Cal tenir en compte que a l'estiu baixa el volum de pacients.

Mentre durin els treballs, informa l'hospital, es reorganitzaran instal·lacions, serveis i treballadors cap a d'altres ubicacions del centre. Ja s'estan fent reunions explicatives amb el personal per començar a preparar tots els canvis puntuals i minimitzar les possibles incidències.

Durant aquests quatre mesos s'enderrocaran part dels espais existents, es traslladaran elements actuals a una nova ubicació, es canviaran les circulacions de la manera com funcionen en l'actualitat, es modificarà el sistema de regulació i d'extracció d'aire i es crearan noves dependències, com un vestidor per al personal. També es faran millores als sistemes de control i domòtica dels quiròfans.

El projecte ha estat redactat amb la conformitat del SAAS i els treballs estan avaluats i conformats per l'empresa de bioseguretat, Segla Qualitat.