Les jornades solidàries amb els refugiats recapten 2.500 euros

Els diners es destinaran a col·lectius de Grècia i Sèrbia i a les tasques de manteniment de rescats al mar de Proactiva Open Arms

El col·lectiu Obrim-los, Obrim-les! ha assolit una recaptació de 2.506,44 euros amb les diferents activitats emmarcades en les I Jornades solidàries amb les persones refugiades celebrades al setembre a La Massana. D’aquests, després d’analitzar les necessitats de les tres ONG amb qui el col·lectiu va decidir col·laborar (Proactiva Open Arms, No Name Kitchen i Col·lectiu VIO) s'ha acordat distribuir l’import aconseguit de la següent manera: per al finançament d’una compra setmanal del projecte Green Bags del Col·lectiu Vio a Grècia, 400 euros; per a 55 parells de sabates impermeables per a les persones ateses per No Name Kitchen a Sèrbia, 935 euros; i per al finançament de les despeses d’equipament, manteniment i operacions d’atracament d’un dia de rescat al mar de Proactiva Open Arms, 836,44 euros

La distribució s’ha fet tenint en compte les despeses globals de les entitats i l’impacte de les donacions rebudes en relació amb la recaptació de les I Jornades solidàries amb les persones refugiades a Andorra. Per exemple, el Col·lectiu VIO pot abastir les persones que assisteix amb una contribució determinada per a comprar aliments; igualment, una de les principals necessitats de No Name Kitchen eren sabates per a la població a qui donen suport a Sid, considerant el cost de 17 euros per parell s'ha pogut arribar a 55 que poden tenir un impacte en un quart de la població refugiada amb qui col·labora l’ONG. Finalment, els costos de funcionament de cada dia d’operacions al mar de Proactiva Open Arms és molt elevat, però també ho és la seva capacitat de mobilitzar fons; per això, s'ha considerat poder fer-se càrrec del 12,17% de les despeses d’un dia de feina de rescat al mar. En total, es destinen 2.171,44 euros a les tres entitats seleccionades en aquesta ocasió.

Cal recordar que les despeses de les Jornades van ser assumides per empreses col·laboradores del país, a qui el col·lectiu vol d’agrair el seu compromís i la seva ajuda per poder destinar el màxim de recursos als projectes seleccionats.

Obrim-los, Obrim-les! vol remarcar que pocs dies abans d’inaugurar les Jornades es va aprovar el projecte de llei transitori per a poder acollir la vintena de persones que el Govern es va comprometre a acollir, un projecte que el col·lectiu seguirà fins que es compleixi, per assegurar l’acollida efectiva de les persones refugiades i treballar pel seu acompanyament i integració al país. En aquest sentit, l’executiu es va fixar el 2018 (tot i que el període inicial de dos anys ja es va exhaurir) com l’any en què podrien arribar finalment les persones que cerquen refugi.

D’altra banda, el col·lectiu informa que les cartes enviades als hotels de Ionannia ja han rebut resposta des de Grècia i han començat a ser distribuïdes entre les persones que van participar en aquesta iniciativa durant les jornades a Andorra. El col·lectiu anuncia també que celebrarà una assemblea oberta de presentació el 3 de febrer de 2018.