Ordino s'apaga per il·luminar-se amb 13.000 espelmes

La Nit de la Candela aplega centenars de persones per gaudir de música, circ i gastronomia

Després de l'èxit registrat el 2018, Ordino ha celebrat aquest dissabte al vespre la segona edició de la Nit de la Candela, un esdeveniment encarat a descobrir la bellesa arquitectònica de la parròquia il·luminada per 13.000 espelmes. La cita, que estava prevista per a les 21.30 hores, ha acollit centenars de persones que han passejat per les places, jardins, carrers i cases de la parròquia gaudint de la intimitat que ha ofert la llum de les espelmes. L'esdeveniment, inspirat en la Notte delle Candela de la localitat italiana de Vallerano, es va celebrar a Ordino per primera vegada el 2018 i, vist l'èxit que va suposar l'esdeveniment, el comú va decidir continuar amb el projecte i fer-lo encara més gran.  

L'oferta adreçada al públic, centrada en la música, ha comptat amb l'actuació del grup Yuca al caliu als jardins d'Areny-Plandolit, que ha ofert un recorregut de cançons des del Mediterrani fins a l'altre costat de l'Atlàntic; Nicòmac, a la plaça Major, ha interpretat una fusió d'estils musicals tan diferents com el rock i la música clàssica i, Sander Clasen i Laly Rodríguez, han tocat temes originals i balades als jardins de Casa Rossell, sorprenent el públic amb una veu polifacètica i enèrgica i un gran talent a la guitarra. A més a més, també s'ha representat un xou de foc i dansa a càrrec de la Tribu Barcelona Itana & Nat a la placeta Pajó, on un divertit i sorprenent xou, batejat com a Caberet de Foc, ha unit la dansa i les flames per no deixar ningú indiferent.

Així, la novetat que s'ha introduït enguany a la festivitat s'ha centrat en la incorporació d'un mercat artesanal, ubicat a la plaça de davant de la casa Pairal, un 'food-truck' a l'entrada del poble i un menú especial ofert pels restaurants de la parròquia per tal d'arrodonir la nit. La segona edició del projecte ha comptat amb el suport d'Andbank i de Nord Andorrà, que s'hi ha sumat aquest any.