Pal-Arinsal supera els 300.000 dies d'esquí venuts

L'afluència està sent entre un 7 i un 10% superior a la de l'any passat en aquestes alçades

Vallnord Pal-Arinsal ha superat durant aquesta setmana de carnaval els 300.000 dies d'esquí venuts. Una xifra que des del sector consideren positiva ja que, a la data, la venda de forfets està entre un 7 i un 10% per sobre de la de l'any passat, ha explicat el director general de Pal-Arinsal, Josep Marticella. Queden mig centenar de dies per acabar la temporada i ja s'ha superat l'equador, però "ara venen mesos forts", que a més finalitzen amb el festiu de Sant Josep (festa a diversos punts d'Espanya) i amb Setmana Santa. Per tant, tot apunta que es podrà superar la xifra de dies d'esquí venuts de la temporada passada, que va ser de 505.000. També la previsió fixada a inicis de temporada, i que era de créixer un 2%. "Estem molt satisfets", ha resumit Marticella.

Així mateix, l'altra dada positiva és que també està augmentant la despesa mitjana dels esquiadors, fins i tot per sobre els percentatges d'augment de dies d'esquí registrats, ha assegurat Marticella. "Hem tingut unes condicions de neu molt favorables", tot i que la meteorologia ha fet la guitza força caps de setmana, ha recordat Marticella. Fins i tot algunes jornades s'ha hagut de tancar Arinsal, i s'han hagut de fer tancaments parcials a l'estació. Però a l'altra cara de la moneda, de neu no n'ha faltat. Des de mitjans de desembre, el sector té més d'un 70% de les pistes obertes, i des de Nadal l'obertura és del 100% fins a l'actualitat, ha recordat el màxim responsable de l'estació.

Per tot plegat, des de la setmana passada que es va prendre la decisió d'aturar la producció de neu de cultiu a Pal-Arinsal, a excepció de la pista de les Marrades (Arinsal), el retorn de la pista la Comellada (Pal) i la zona del Planell (Pal). Si cal, però, es reobriran per "assegurar arribar al 8 d'abril amb el màxim de pistes obertes", ha manifestat Marticella. 

Pel que fa a les previsions fins a aquest 8 d'abril, data prevista de tancament de pistes, són positives i encara s'estan registrant reserves.