La cursa Pal Skimo Femení aconsegueix reunir 190 participants

L'esdeveniment dobla inscrites i amb tota seguretat superarà els 2.130 euros que es van recaptar en la passada edició

Agència ANA
Foto de família un cop acabada l'Skimo. / Vallnord-Pal Arinsal

La MassanaLa tercera edició de la cursa d'esquí de muntanya i de raquetes de neu Pal Skimo Femení, que s'ha dut a terme aquest diumenge a l'estació de Vallnord-Pal Arinsal, ha aconseguit aplegar un total de 190 dones, tot i que s'havien registrat 220 inscripcions. La trobada s'ha fet en el marc de la celebració del Dia internacional de la dona i tots els diners recaptats es destinaran a l'Associació d'Afectats d'Autisme d'Andorra (Autea). Encara no es tenen les dades exactes de la recaptació, però amb tota seguretat se superaran els 2.130 euros de l'any passat, ja que el 2018 es van inscriure 118 persones.

En esquí de muntanya, Queralt Riba ha estat la corredora més ràpida dels 4 quilòmetres de cursa i 432 metres de desnivell positiu i ho ha fet amb un temps de 38:06 minuts. Aquesta cursa s'ha iniciat al Pla de la Caubella i ha finalitzat al Pic del Cubil. La segona posició ha estat per Carol Cureau, repeteix lloc respecte a la passada edició, aquest cop amb un temps de 38:32 minuts. Finalment, Sandra Almeida i Laia Santuré que han compartit el tercer lloc del podi amb un temps de 40:05 minuts.

Pel que fa a la categoria de raquetes, Mireia Fumenal ha guanyat la cursa de 3,4 quilòmetres i 179 metres de desnivell positiu amb un temps de 27:26 minuts. L'ha seguit Hind Jamiloun amb una diferència de poc més de dos minuts i finalment Elizabeth Lerner ha tancat el podi amb un temps de 30:58 minuts. Aquesta modalitat ha seguit un itinerari circular des del Planell de Pal fins al Pla de la Cot, per tornar al punt de sortida.

Com en l'anterior edició, a banda de la participació femenina també hi ha hagut presència masculina malgrat no dur un dorsal ni puntuar per a podi amb la idea de donar suport a les participants i també al motiu de lluita. En els propers dies es farà entrega del xec a l'associació.