Publicitat
Publicitat

El Permsea arribarà a batxillerat abans que finalitzi la legislatura

Altra de les prioritats del ministre d'Educació, Èric Jover, és el desplegament de la Llei del cos d'educació i la cobertura de places eventuals estructurals

El Ministeri d'Educació ha previst implementar el Permsea (Pla Estratègic per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà) a tots els cursos abans que finalitzi la legislatura. Així ho ha anunciat aquest dimarts el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, durant la presentació de les línies estratègiques del seu ministeri. Jover s'ha compromès a que "passi el que passi, en aquesta legislatura estarà implantat el Permsea a Batxillerat". A més, s'anirà estenent a tot l'ensenyament obligatori –la Formació Andorrana, la Formació Professional i la Formació Bàsica d'Adults-.

Durant la presentació de les seves prioritats per a aquesta legislatura, Jover ha destacat principalment la continuïtat de l'estructura educativa actual, amb més d'11.000 estudiants en tres sistemes educatius, i més de 950 professionals.

Per donar compliment al compromís electoral, es desenvoluparà la Llei del cos d'educació definint, entre d'altres qüestions, la carrera professional. A més, la intenció del Ministeri és reduir els eventuals estructurals amb la convocatòria d'edictes, el primer al mes de gener del 2016, segons ha confirmat Jover, que ha explicat que encara s'està desenvolupant el treball tècnic i es desconeix el número de places que es convocaran. Tot i això, ha avançat que els concursos estaran oberts per a tothom però prioritzaran l'experiència, tenint en compte que ja s'hagi format part del cos.

Pel que fa a l'Ensenyament Superior i la Recerca, Jover ha explicat que l'objectiu principal és "avaluar l'impacte de l'ensenyament superior a Andorra i millorar el posicionament del país en l'espai europeu". Per aquest motiu, s'ha previst la creació d'una llei de l'AQUA (L'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior a Andorra), "per dotar-la de més independència", segons el ministre.

Finalment, l'adaptació de l'educació a la realitat actual és una altra de les tasques pendents del Ministeri d'Educació, que pretén estar prop del sistema productiu per facilitar la integració dels joves al mercat laboral.