Polèmica a les xarxes pels comentaris ofensius d'una dona sobre la mort del motorista

L'empresa on treballa ha fet públic un comunicat desmarcant-se de les seves opinions mentre que fonts familiars asseguren que "se'n penedeix" de l'escrit i "demana perdó"

Els comentaris d'una dona en què semblava alegrar-se de la mort del motorista de 32 anys en l'accident que hi va haver a la carretera de l'Obac aquest dimarts han causat polèmica i rebuig a les xarxes socials. La dona va fer una sèrie de comentaris de contingut xenòfob pel fet que la víctima mortal fos d'origen portuguès, cosa que va generar una onada d'indignació i d'insults contra la seva persona. La polèmica ha portat, fins i tot, a què l'hipermercat on treballava, E. Leclerc Hiper Andorra, hagi fet públic un comunicat per desmarcar-se de les seves opinions. Fonts familiars de la dona consultades han posat en relleu que ella realment "no volia dir que se n'alegrava de la mort del jove de 32 anys" i que aquest comentari es va fer en un moment en què les circumstàncies personals de la dona no són bones. De fet, sembla que aquell dia podria no estar en plenes facultats, tal com han assenyalat aquestes mateixes fonts. És més, afegeixen que "se'n penedeix" i remarquen que va "demanar perdó". I demanen que cessi el linxament de què està sent objecte la dona, que fins i tot, asseguren, té por de sortir al carrer per les amenaces rebudes.

En un escrit al Facebook, l'hipermercat –que ha contribuït a difondre el nom de l'autora dels comentaris– ha volgut desprendre's de qualsevol responsabilitat i deixar clar que es tracta "de l'opinió personal d'una persona independent que en cap cas representa a la nostra empresa ni als seus treballadors". L'empresa ha mostrat la seva "total discrepància i desacord" amb els comentaris i ha lamentat "el comportament i les manifestacions totalment desafortunades" de la dona. Alhora, ha expressat el condol per la mort del motorista als familiars i a les persones que s'hagin pogut sentir ofeses i ha desitjat una ràpida recuperació a la segona víctima que continua hospitalitzada.

A més, l'empresa assegura que la seva política és la de tractar de manera igualitària totes les persones, independentment de la seva nacionalitat, raça, origen, sexe i condició i, a més, recorda que tenen un nombre molt important de treballadors portuguesos i una part notable de la clientela també d'aquesta nacionalitat, de manera que "no tenim ni podem tenir cap mena de prejudici negatiu envers aquesta comunitat en concret, sinó tot al contrari".

Les fonts consultades apunten que, arran de la repercussió que van tenir els comentaris, fets dimecres al vespre, la dona hauria demanat disculpes i ni aquest dijous ni aquest divendres hauria acudit al seu lloc de treball de manera voluntària. De fet, les fonts familiars consultades han corroborat que ha estat ella qui ha plegat després "de les amenaces" rebudes tant al lloc de treball com al carrer i fins i tot al seu propi domicili. Insisteixen en què aquests comentaris van estar influenciats per les seves vivències i circumstàncies personals. La policia no ha rebut, de moment, cap denúncia escrita contra els comentaris injuriosos, que han estat esborrats.

L'evolució del ferit

D'altra banda, i pel que fa a l'estat de l'altre motorista implicat en l'accident, des de l'hospital han informat que continua a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i que la seva situació és greu dins la gravetat. Els facultatius preveuen que, si més no, hagi de ser a l'UCI encara les properes 48 hores.