Societat 29/11/2017

Porta a porta per resoldre dubtes sobre el reciclatge de residus

Educadors ambientals visitaran 7.500 llars per donar informació als ciutadans

Ana
2 min
El director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, a la dreta, acompanyat del ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaEl ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat durà a terme l’any que ve una campanya porta a porta per conscienciar la població sobre la recollida selectiva. L’acció s’emmarca en els objectius fixats al Pla Nacional de Residus que fixa que el 2020 s’ha d’assolir un 50% de reciclatge (actualment Andorra es troba al 43%). Per fer aquesta campanya, que es farà a partir de la primavera, s’han adjudicat els treballa a Lavola per un import de 100.294 euros.

L’adjudicació, tal com ha explicat el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, està integrada per dos lots, el primer dels quals consistent en la planificació de la campanya i la producció del material, entre el qual, 7.500 bosses de reciclatge amb tres compartiments, l’edició de 10.000 fulletons informatius i 5.000 fulls de mà. El segon lot preveu la contractació de sis educadors ambientals i un coordinador que durant un termini de quatre mesos aniran a les llars, 7.500, explicant com s’ha de reciclar i resolent els dubtes i els “neguits” que els puguin plantejar els ciutadans. D’aquesta manera, entre d’altres es vol “esvair la rumorologia” que diu que tots els residus van al mateix contenidor i, per tant, es vol explicar als ciutadans com es procedeix en la gestió de tots aquests productes, tal com ha remarcat Rossell, que ha recordat altres accions per apropar a la població el reciclatge, que ja s’han endegat, com les deixalleries mòbils.

Rossell ha recordat que en els envasos és en l'aspecte on encara sembla haver-hi més dubtes, ja que la gestió que es fa del paper i el cartró i el vidre és força correcta. També ha manifestat que recentment s’ha incorporat una nova fracció en la recollida, que és la matèria orgànica, que es recull entre els grans productors.

stats