Publicitat
Publicitat

El consolat de Portugal habilita un llibre de condolences per la mort de Mário Soares

L'expresident de Portugal va morir divendres passat als 92 anys

El consolat honorari de Portugal a Andorra ha informat que, amb motiu de la defunció de qui va ser president de la República Portuguesa, Mário Soares, la institució ha posat a disposició un llibre de condolences. D'aquesta manera, la nombrosa comunitat portuguesa resident al Principat tindrà l'oportunitat de fer un gest per expressar el seu condol per la mort de l'expresident, que va morir passat 6 de gener a l'edat de 92 anys. El consolat es troba situat al a segona planta del bloc C de l'edifici del carrer Prat de la Creu, 59-65, d'Andorra la Vella.

Mário Soares va ser cap del primer govern constitucional després de la dictadura d’Antonio Salazar (1926-1974). Va ser el fundador del Partit Socialista portuguès i una figura clau de la transició política després de 48 anys de dictadura. Va ser president entre el 1986 i el 1996 i primer ministre en dues èpoques –del 1976 al 1978, i del 1983 al 1985–, a més d’eurodiputat.

Es va retirar de la primera línia política després del fracàs de la seva tercera candidatura a la presidència del país, el 2006, tot i que fins fa poc encara es mantenia en actiu a través de la fundació que porta el seu nom i publicant llibres i articles sobre la situació de Portugal.

Mário Soares va morir a l’Hospital de la Creu Roja de Lisboa, on estava ingressat des del 13 de desembre. En conèixer-se la notícia, l'actual primer ministre portuguès, António Costa, va decretar  tres dies de dol nacional i va dir que Soares és “insubstituïble per la nostra democràcia”.