Problemes per a la convalidació dels antics abonaments de transport comunal a Andorra la Vella

El comú només compensa aquelles targetes que tenien pendents quinze o més euros

Els usuaris que fan servir el servei de transport públic comunal d’ Andorra la Vella han vist com els viatges que tenien pendents en les antigues targetes d’abonament no els estan sent compensades si eren inferiors a quinze euros.

Cal recordar que el nou servei de transport comunal va entrar en funcionament aquest diumenge passat, 1 de setembre, i que hi ha hagut un canvi de companyia, ja que la concessió anterior era del grup Montmantell-Hispano Andorrana i ara el concessionari és Andbus. Des del comú confirmen, després que s’hagin donat casos de persones que encara tenien saldos pendents dels antics abonaments, que estan procedint a convalidar els passis amb recàrregues de quinze o més euros per abonaments anuals del nou bus comunal. En aquest sentit, destaquen que s’ha donat un període de transició de dos mesos per poder fer efectiva aquesta convalidació.

Des de l’empresa que feia el servei fins ara destaquen que la corporació comunal els va comunicar que es farien càrrec dels viatges que quedessin pendents en aquestes targetes, per la qual cosa, quan una persona arriba a la companyia amb targetes amb saldo pendent, se’ls deriva cap al comú. Des de la Hispano-Andorrana, de fet, manifesten que únicament retornen als usuaris del bus la fiança de la targeta, que és de tres euros, ja que aquest títol és propietat de la companyia. Ni el comú ni la companyia disposen de xifres exactes sobre quantes persones estarien afectades per aquesta situació.

El comú d’Andorra la Vella ha adjudicat a l’empresa Andbus el servei de transport públic comunal i amb aquest nou concurs s’inclouen novetats com ara una major freqüència de pas dels busos a Ciutat de Valls o la reducció dels preus tant del bitllet senzill com dels abonaments. El bitllet senzill ha passat a valdre deu cèntims, les targetes de deu viatges, 0,80 euros; i la de 40, tres euros. A més, hi ha abonaments anuals per a residents a quinze euros i per a estudiants, a quatre i cinc euros. El comú destina a subvencionar aquest servei 600.000 euros a l’any.