Projectes andorrans d’anàlisis de dades i intel·ligència artificial a la Xina

S'han presentat en una de les cimeres d’innovació i emprenedoria més importants del món

La Universitat de Tongji i el Massachusetts Institute of Technology (MIT) han convidat Actua a participar al World Innovation&Enterpreneurship Expo que té lloc a Xangai aquest diumenge i dilluns. Per part andorrana ha participat el director de la Fundació ActuaTech, Marc Pons, que ha presentat els projectes d’anàlisis de dades, intel·ligència artificial i sensorització que està impulsant ActuaTech.

A més, el Principat ha estat present amb aquesta edició, no només mitja dotzena de ponents d’alt nivell han fet menció als projectes andorrans sinó que també investigadors xinesos han construït una rèplica de la maqueta (CityScope) amb la representació de l’interior del país. Sobre la mateixa s’han fet diverses projeccions d’estudis de mobilitat, consum energètic i anàlisis del turisme realitzats a Andorra. Aquest CityScope quedarà instal·lat a la universitat xinesa durant els propers sis mesos on els alumnes podran observar els treballs i la metodologia que s’ha emprat. A la ponència de Pons han assistit unes 2.000 persones i s’ha emès per un centenar de televisions asiàtiques, segons es destacat en un comunicat enviat a la premsa. Segons el mateix text, es tracta d’una de les cimeres d’innovació i emprenedoria més importants del món. 

El director de la Fundació ActuaTech també intervindrà aquest dilluns en diverses sessions de treball sobre patrons de mobilitat, ús d’energia i interacció humana amb experts d’Hamburg, Hèlsinki, Xangai, Taipei i Toronto. Pons ha remarcat que “volem potenciar encara més la inclusió de talent andorrà en aquestes xarxes internacionals d’innovació per assentar les bases perquè la comunitat d’innovació d’Andorra es puguin beneficiar de connexions internacionals”.