Prop de 250 voluntaris del Govern col·laboren en 1.800 accions durant el 2018

L’esdeveniment més destacat d’aquest any ha estat la celebració dels Jocs Special Olympics

El departament de Joventut i Voluntariat del Govern, que actualment compta amb una borsa de prop de 250 efectius, ha participat al llarg de l'any en un total de 1.800 accions de voluntariat ja sigui gestionant i coordinant els voluntaris en l’acte, o bé proporcionant i cedint voluntaris a la part organitzadora. Així ho ha apuntat l'executiu a través d'un comunicat i fent balanç de la feina feta el 2018 arran que aquest dimecres es commemora el Dia internacional del voluntariat. 

L’esdeveniment més destacat d’aquest any ha estat la celebració dels Jocs Special Olympics, amb la participació d’uns 500 voluntaris del país. El departament ha col·laborat activament en la captació d’aquests voluntaris, mitjançant la pròpia borsa de voluntaris i la seva pàgina web. Tot i això, els presents a la borsa de voluntaris també han participat en altres actes com Esport per a tothom amb prop de 60 voluntaris o amb la funció del Cirque du Soleil que es van destinar uns 45 voluntaris a cada funció. Altres esdeveniments destacats que compten amb la participació dels voluntaris són les proves ciclistes internacionals; les curses i caminades solidàries i de caire social com la marxa Marc GG, la Cursa de la dona, i la caminada d’ASSANDCA; la col·laboració amb l’entitat Joan Petit; i l’acompanyament dels avis a les residències. 

El voluntariat ha anat en augment els darrers anys, i el departament de Joventut i Voluntariat ha donat cobertura a aquesta alta demanda, sobretot en els esdeveniments de país o populars i en aquelles organitzacions que tenen una finalitat social sense ànim de lucre, asseguren en el comunicat. El fet de proporcionar voluntaris per garantir el correcte funcionament de l’esdeveniment, coordinar i gestionar l’equip de voluntaris, o proveir a la persona voluntària la formació adequada, són diferents objectius que el departament ha anat complint per poder satisfer la demanda.