Protecció antiterrorista per a Meritxell i Carlemany

Els comuns instal·laran dispositius de seguretat a les travesseres que protegeixin els vianants

Els comuns d'Escaldes-Engordany i Andorra la Vella han posat en marxa un concurs públic per instal·lar dispositius de seguretat a la zona per als vianants de les avingudes Meritxell i Carlemany. Així, tal com ja van confirmar, els dos comuns instal·laran a les travesseres els sistemes per evitar el pas de vehicles perillosos que puguin ferir als vianants. Les proteccions seran de tres tipus: desmuntables, mòbils o integrables i hauran de comptar amb el vistiplau de la policia. El comú escaldenc ha destinat una inversió de 500.000 euros, mentre que el de la capital hi invertirà 50.000, en tant que "ja compta amb més mobiliari urbà" i "té menys carrers que trenquen", segons han informat des del comú. El pressupost variarà en funció de les propostes que facin les empreses participants, que tenen temps per presentar les propostes fins al 24 de maig.

Les barreres desmuntables seran objectes que no requeriran una instal·lació, com per exemple jardineres. Se situaran als punts on hi ha major afluència de cotxes, com a la Rotonda o al carrer de la Unió. També a l'encreuament entre l'avinguda Carlemany i el carrer de François Mitterrand o a la part alta del carrer, coincidint amb l'entrada de l'aparcament d'un dels hotels de la zona.

Pel que fa al sistema mòbil, com per exemple barreres que quan no facin falta quedin sota terra, aquests s'activarien "quan veiem que hi ha molta gent", ha explicat el cònsol major d'Escaldes-Engordany. A la parròquia s'instal·laran les travesseres de l'avinguda Carlemany, de la banda que dona accés al Prat del Roure, mentre que a l'avinguda Meritxell es col·locaran al final de cada tram sense cotxes, com pot ser l'inici del carrer Bonaventura Riberaygua a l'altura de l'antiga caserna de bombers o al carrer de l'Aigüeta al costat del Centre Comercial Andorrà.

Per últim, els dispositius amb un sistema integrable a la via pública, només es podran veure a Escaldes-Engordany. Estaran situats a les travesseres de l'avinguda Carlemany en direcció a la carretera de l'Obac, des del carrer de Sant Antoni fins al carrer Pare Enric Graner.