La Puça torna als orígens però adaptant-se als nous temps

El nou emplaçament se situa al número de 2 del carrer la Llacuna

"La Puça no tanca, sinó que es renova per adaptar-se als nous temps". Amb aquestes paraules, Anna Riberaygua, propietària del negoci, ha anunciat el trasllat de l'emblemàtica llibreria al seu nou emplaçament, situat al número de 2 del carrer la Llacuna, just davant del restaurant Eximi. Riberaygua ha justificat el trasllat amb la necessitat de "tornar als nostres orígens, que és vendre llibres", afegint, això sí, "la importància d'aprofitar les noves tecnologies", referint-se a la venda per correu electrònic i mitjançant la pàgina web que, com ha dit Riberaygua, "representen el 80% de les vendes actuals". A partir d'ara, el local del carrer de la Vall, ara anomenat 'La Tapeta', i dirigit per José Tobajas, es dedicarà exclusivament a la restauració i a la venda de llibres de segona mà, així com en alguns casos, a la recollida de llibres adquirits mitjançant plataformes en línia.

La història de la Puça va començar el 1984 al número 12 del carrer de la Vall. Una llibreria petita de dos pisos amb una clara vocació, "ser generalista i especialitzada amb els llibres de muntanya i la cultura local", ha explicat Riberaygua. Amb el pas del temps, els propietaris es van adonar que l'espai que ocupaven era insuficient, "a banda de la tendència que tenien les llibreries generalistes per subsistir".

Va ser aleshores quan Riberaygua va tenir la idea de complementar la lectura amb xerrades i la venda de productes artesanals de proximitat, i per aquesta raó es van traslladar al carrer Joan Maragall, un local prou gran per dur a terme aquest projecte. Per un seguit de circumstàncies, al cap del temps, el negoci va traslladar-se a on ha estat fins ara, compartint el local amb El rebost del padrí, un altre negoci. Ara per ara, "volem deixar una mica de banda la restauració i dedicar-nos únicament a la venda de llibre", ha dit Riberaygua, recalcant també "que això ens permetrà descansar una mica, cosa que fins ara no fèiem".