Quelcom es posa seriós i explica com es treballava el tabac fa 100 anys

Un vídeo del Museu del Tabac, inspirat en els noticiaris dels anys 40 i 50, combina imatges reals de l'Andorra dels anys 60 amb escenes simulades

Quelcom ha estat l'empresa audiovisual escollida el Museu del Tabac per elaborar un vídeo promocional de la instal·lació, però des d'una vessant històrica i pedagògica. A diferència del que ens té acostumats, aquesta vegada Quelcom ha optat per un to seriós per explicar com es treballava a l'antiga Fàbrica Reig, que va estar operativa a Andorra entre el 1909 i el 1957. Això sí, ho ha fet des de la singularitat, amb una càpsula audiovisual inspirada en els noticiaris dels anys 40 i 50, i amb un estil molt cinematogràfic.

Al vídeo es combinen imatges d'Andorra dels anys 60 amb escenes, interiors i exteriors, on hi participen actors treballant el tabac, des del procés de recollida fins a l'elaboració dels cigars i cigarretes. I tot conduït per una veu en off i fil musical que l'acompanya. Una manera d'aproximar-se a com aquest sector, de cabdal importància econòmica per a Andorra, es desenvolupava 100 anys enrere. Molt han canviat les coses.

S'expliquen curiositats com que el triatge de les fulles del tabac era tasca de les mestresses de casa, l'aroma secret que posava a les fulles el senyor Reig, o com la introducció de les màquines va permetre passar a fer 2.000 cigarretes per hora.