Rentat de cara del Teatre Comunal

Pons avança que la següent temporada de teatre s'haurà de fer en “altres instal·lacions” de la parròquia a causa de les obres

El Teatre Comunal d'Andorra la Vella gaudirà de millores en les instal·lacions centrades en el reemplaçament del pati de butaques, als accessos als vestidors i camerinos, l'entrada principal i les taquilles i també els colors de les parets. Així ho ha anunciat el cònsol menor, Marc Pons, que també ha indicat que aquestes obres comportaran una inversió de 245 mil euros i començaran cap a principis del mes de juliol i s'allargaran fins a l'inici del semestre de la temporada de teatre. És per això que Pons ha avançat que la següent temporada s'haurà de fer en “altres instal·lacions” de la parròquia a causa de les obres, però ha reconegut que el comú ha anat “posposant” les millores i “ja comença a ser prioritari”.

Per tal d'aconseguir una bona amortització de les obres, el consell de comú ha aprovat la renovació del contracte de lloguer amb la societat Carme Riberaygua, propietària de l'edifici on s'ubica el Teatre Comunal, per un període de deu anys. La corporació pagarà un arrendament de 3.500 euros fins el març de l’any vinent, com actualment, mentre que a partir de l’abril del 2019 i fins a final del contracte satisfarà un lloguer de 4.500 euros. Un preu que el cònsol menor, Marc Pons, ha defensat que “és més baix del que es pagava a l'inici del lloguer”. L’equipament està en funcionament des de l’any 1995 i té una freqüentació anual de 12.000 persones.

Dèficit en el primer trimestre però reducció de l'endeutament

La sessió també ha servit per informar de la liquidació dels pressupost corresponent al primer trimestre del 2018, que s'ha tancat amb un dèficit 549.000 euros i un deute total de 31,9 milions, un 86,38% del límit d’endeutament (que se situa en un màxim del 200% dels ingressos). Ara fa un any el deute total del comú era superior als 35 milions, un 98,27% del límit màxim d’endeutament. Per que fa a la diferència del pressupost incial s'ha incrementat gairebé deu milions, ha passat dels 46,5 milions fins als gairebé 55,5 milions, després d’incorporar els 6,68 milions de reconduïts de l’any anterior, i el suplement de crèdit contra endeutament de 2,27 per a les obres de Meritxell. Els ingressos han estat de 8,8 milions el primer trimestre de l’any, que equivalen al 16% dels previstos per tot el 2018. Les despeses del primer trimestre han estat de prop de 9,35 milions, gairebé el 16% del pressupostat.