Residències canines desbordades pel pont de Pentecosta

Hotels i companyies de transports exclouen els animals de companyia

Quan arriben uns dies de vacances, moltes famílies aprofiten per desconnectar de la rutina diària. Per aquelles persones que tenen animals (en especial gossos), aquesta desconnexió a vegades no és tan fàcil de dur a terme, ja que són pocs els hotels i companyies de transports que accepten gossos en les seves instal·lacions. Davant d'aquesta situació, les residències canines del Principat i de l'Alt Urgell (negocis dedicats a vetllar pel benestar de l'animal en absència dels seus amos) estant col·lapsades, fins al punt que no poden acceptar més gossos en aquest pont del dilluns de Pentecosta. Els preus d'aquests serveis oscil·len en funció del nombre de dies d'estada i també de si en un mateix espai s'hi inclou més d'un animal, sempre que aquest sigui propietat de la mateixa persona, normalment uns 18 euros per dia.

En aquest sentit, la Cristina, de la residència canina Kennel de la Massana, ha assegurat que "aquesta situació ja és habitual tan bon punt s'apropa una temporada de vacances", i que per poder tenir una plaça assegurada "és necessari fer la reserva amb suficient antelació". La Cristina ha posat com a exemple les vacances de Setmana Santa, en les quals "la gent que marxava fora va començar a reservar un espai a la residència tan bon punt van acabar les vacances de Nadal".

Un altre tipus de negoci dedicat al benestar animal i que també veu augmentada la seva feina en les temporades vacacionals, recau sobre aquelles persones que es dediquen a passejar gossos, que poden arribar a cobrar 10 euros per hora de passeig i gos. Andorra és un dels països on la població canina és més elevada respecte a altres indrets. Segons dades del 2017, i que ja va publicar l'ANA, el nombre de gossos censats al Registre d'animals de companyia (RAC) del departament d'Agricultura era de 13.350.