Retencions als dos extrems del Principat per la tornada del pont

S'han enregistrat cues de fins a 7 quilòmetres per sortir per la frontera del Riu Runer. La situació s'ha normalitzat pels volts de les 8 del vespre

Des de mig matí que les carreteres de sortida d'Andorra presenten un trànsit intens. I és que tots els vehicles que s'havien desplaçat fins al Principat, en motiu del pont del 12 d'octubre, emprenen el camí de tornada cap a casa. Les retencions han començat al matí, i el moment amb més complicació ha estat al migdia, quan s'han arribat a registrar fins a 7 quilòmetres de cua per sortir per la frontera del Riu Runer, segons el Centre Nacional del Trànsit.

A la tarda han continuat les complicacions a les dues fronteres, amb fins a 5 quilòmetres de cua al sud, a la frontera Hispano-Andorrana (CG1), i 3 quilòmetres al nord a la frontera amb França (CG2). 

Les retencions, però, continuen més enllà de la frontera andorrana. Segons informa el Servei Català del Trànsit, a la C-14 hi ha fins a 4 quilòmetres de cua a Organyà, en sentit sud. I a la C-16, des de Bagà fins a la Nou de Berguedà en sentit Barcelona, les cues arriben fins als 12 quilòmetres.  

Segons el Centre Nacional del Trànsit, fins a aquest dissabte han accedit al país gairebé 47.000 vehicles, 33.000 per la frontera del Riu Runer i 14.000 per la del Baladrà. Alhora, el nombre de vehicles de sortida (sense comptar el diumenge) ha ascendit als 44.500.

A partir de les 8 del vespre s'ha normalitzat el trànsit als extrems del Principat.