Retiren del mercat diversos lots de test d'embaràs Clearblue digital

El Govern especifica que l'error d'etiquetatge no representa un perill per a la salut ni un risc de seguretat per a l'usuari

El ministeri de Salut ha tingut coneixement, a través de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ( AEMPS), que determinats test d'embaràs Clearblue Digital amb indicador de setmanes-1CT no compten amb les instruccions d'ús correcte. Per aquesta raó, ha decidit retirar del mercat varis lots. Tal com ha comunicat l'empresa, les instruccions d'ús en els lots afectats corresponen a tests d'embaràs de lectura visual, on la interpretació dels resultats consisteix en l'observació de les línies blaves i la comparació amb els exemples. En canvi, en el producte que acompanyen hi apareix directament a la pantalla digital les paraules 'Embarassada' o 'No Embarassada'.

El Govern especifica que l'error d'etiquetatge no representa un perill per a la salut ni un risc de seguretat per a l'usuari, i que no hi ha un augment de risc per a l'usuari d'obtenir resultats falsos per a l'ús d'aquest producte.

Malgrat tot, fa pública unes instruccions per saber si el resultat és o no correcte. En aquest sentit, si el test s'utilitza d'acord amb les instruccions d’ús proporcionades, utilitzant el " mètode de flux d'orina", el dispositiu funcionarà correctament i produirà un resultat vàlid correcte. Si el test s'utilitza d'acord amb les instruccions d’ús proporcionades, utilitzant el "mètode d'immersió", el dispositiu donarà un resultat correcte o un resultat nul a causa de no disposar d'una mostra suficient.

Els consumidors que hagin comprat el producte afectat poden accedir a les instruccions d’ús correctes a través del web de Clearblue a https://es.clearblue.com/test-de-embarazo/indicador-desemanas o poden trucar al Clearblue Customer Support al telèfon 900.816.706.

Tot i això, el Govern fa unes recomanacions tant per a farmàcies com a usuaris. Pel que fa a les oficines de farmàcia, l'executiu indica que "si disposen d'alguns dels lots del test d'embaràs Clearblue Digital amb indicador de setmanes-1CT anteriorment referenciats, retirar els productes de la venda".

Pel que fa als usuaris, el Govern indica el procediment a seguir si han comprat recentment un test d'embaràs Clearblue amb indicador de setmanes-1CT. Així, cal comprovar si el número de lot es correspon amb els indicats a l'apartat de productes afectats. D'aquesta manera, indica que "abans d'utilitzar-lo, cal accedir a les instruccions d'ús correctes a través del web de Clearblue en el següent enllaç: https://es.clearblue.com/test-de-embarazo/indicador-de-semanas".

El Govern, en el comunicat que ha emès aquest dijous, finalitza dient que "si hi ha algun dubte respecte l'ús del producte, cal contactar amb el centre d'atenció al client de Clearblue, utilitzant el número de telèfon que es troba a la caixa o també es pot desplaçar a l'oficina de farmàcia on es va adquirir el producte per rebre ajuda".