Roba per a homes, nadons o peces exclusives de Patricia Sañes

Els Encants Vintage de l'Unicef arrenquen aquest dijous amb novetats amb les quals poder recaptar més diners

Unicef ha donat el tret de sortida aquest dijous al matí a una nova edició dels Encants Vintage, que compten amb diferents novetats. La primera, que es pot trobar roba de nadó totalment nova, donada per una marca que ha tancat portes; l’altra és que hi ha per primera vegada un espai per a roba d’home, i la tercera, que l’ambaixadora dels Encants Vintage, periodista i ‘influencer’ Patricia Sañes ha donat peces perquè es venguin al mercat solidari, que estarà obert dijous i divendres, fins a les 20 hores, a l’hotel Tulip Inn Andorra d’Escaldes-Engordany.

“He donat algunes de les meves peces preferides i més estimades”, ha destacat Sañes, afegint que li ha costat desfer-se’n però que espera que tinguin “una bona acollida” i, per tant, es puguin recaptar molts diners a favor dels projectes de l’Unicef Andorra a la República del Congo. Sañes ha destacat que ella sempre ha defensat “que la moda és un mitjà per ajudar els altres; tot i que la gent pugui pensar que és frívola, pot ser solidària”. La ‘influencer’ ha afegit que coneix els projectes que s’estan fent al país africà i que quan li van proposar aquesta col·laboració no ho va dubtar. La seva presència pot ser un reclam perquè el mercat solidari pugui recaptar més diners i és que cal tenir en compte que compta amb més de 120.000 seguidors a Instagram.

La directora d’Unicef, Marta Alberch, ha destacat que l’objectiu d’aquesta proposta, que ja és una cita consolidada, és aconseguir “el màxim possible” de diners, per als programes per a la protecció dels infants més vulnerables de la República del Congo, els pigmeus. En aquest sentit ha remarcat que el 2012 el projecte perquè tinguin accés a l’educació va arrencar amb 60 menors i ara ja són 1.500. A més, l’ONG també treballa perquè les poblacions nòmades tinguin accés a la salut, com per exemple, a les vacunacions. Alberch ha animat especialment els homes a visitar els Encants, tenint en compte que s’estrena un espai dedicat a ells.