Besolí defensa la legalitat de les operacions amb societats que va fer amb Rosell

El lauredià, visiblement emocionat, ha relatat les seves circumstàncies personals quan va ser detingut, ja que el seu fill era a l'hospital amb una lesió medul·lar

A la segona jornada del judici pel cas Rimet ha estat el torn d'escoltar els acusats. Sandro Rosell, expresident del Barça i que s'enfronta a una pena d'11 anys de presó i a 59 milions de multa, ha estat el primer en declarar a l'Audiència Nacional espanyola. Posteriorment han parlat Joan Besolí, Marta Pineda, Josep Colomer, Sahe Ohannessian i Andrés Ramos.

Besolí, que s'enfronta a una petició de deu anys de presó, visiblement emocionat ha relatat les seves circumstàncies personals quan va ser detingut –el seu fill era a l'hospital amb una lesió medul·lar–, ha defensat la legalitat de les operacions amb societats que va realitzar amb Rosell i Teixeira a través d'un banc andorrà. L'exconseller lauredià ha declarat en català, amb traducció consecutiva.

Rosell ha decidit no respondre al fiscal "per la gran quantitat d'errors que conté l'acusació", i només ha contestat a les preguntes dels seus advocats, Pau Molins i Andrés Maluenda. Un interrogatori que ha començat amb Rosell descrivint la seva trajectòria professional i que ha seguit entrant en qüestions relatives al presumpte cobrament de comissions il·lícites per la venda dels drets audiovisuals de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) i el posterior blanqueig d'aquests capitals.

L'estratègia dels advocats defensors passava per crear un ambient tranquil per a Rosell, aliè de les preguntes incòmodes de l'acusació popular, per "neutralitzar" les acusacions. Començant per la creació de la seva empresa Uptrend, els negocis posteriors amb International Sports Events (ISE) i seguint amb la relació amb la CBF. En un segon bloc, justificar la venda de la seva empresa Bonus Sport Marketing (BSM) a Sahe Ohannessian, acusat també en aquest cas. I per últim, aclarir la relació econòmica amb l'expresident de la CBF, Ricardo Teixeira, en relació a un préstec.

Ha volgut deixar ben clar que "sempre que la justícia m'ho ha demanat hi he estat, no tinc res a amagar, soc innocent. Puc posar el meu patrimoni com a garantia".