El SAAS resol que Torrero hauria comès irregularitats però no actua perquè el cas ha prescrit

La resolució de l'expedient s'ha notificat al traumatòleg, ministeri de Salut, CASS, Col·legi de Metges i fiscalia

El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) ja ha resolt l'expedient obert al doctor José Ignacio Torrero per l'operació que va dur a terme al 2015, en què presumptament s'hauria equivocat de cama en una intervenció a una dona, concretament osteotomia de fèmur. Segons han informat fonts de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell l'expedient és desfavorable, i així ho han comunicat (amb tota la documentació de l'expedient), tant al mateix traumatòleg com al ministeri de Salut, la CASS, el Col·legi de Metges i la fiscalia.

Amb l'expedient en possessió, el Govern i la resta d'implicats (també la dona afectada) poden decidir si prendre alguna mesura o no al respecte, però no ho farà el SAAS. El motiu, han indicat, és que aquest cas ja ha prescrit i que, a més a més, el doctor Torrero ja no treballa a l'hospital des de fa uns dies.

Torrero va treballar a l'hospital durant més de quinze anys. A més de veure's involucrat en aquest cas, també va estar implicat en el cas d'un menor a qui se li va haver d'imputar una cama per una negligència mèdica, després de patir un accident a pistes. Un jutjat espanyol el va declarar culpable, a ell i a un altre traumatòleg, a pagar una multa d'un milió d'euros per un delicte de lesions per imprudència.