SDP augura dificultats a les estacions d'esquí per la problemàtica dels pisos

El partit crítica l'embús legislatiu al Consell General i considera que Martí esgotarà la legislatura per penjar-se “medalles”

Una vegada més, Socialdemocràcia i Progrés (SDP) ha tornat a assenyalar el Govern com a principal culpable de la situació de manca d'habitatges de lloguer que pateix el país. Aquesta vegada el conseller general, Víctor Naudi, ha anat més enllà de denunciar la situació que pateixen molts habitants d'Andorra amb salaris baixos i lloguers molt alts i ha apuntat que les estacions d'esquí podrien passar per una situació complicada aquesta pròxima temporada. Segons ha relatat Naudi, l'hivern passat alguns temporers ja van decidir no venir al Principat a causa de les dificultats que tenien per trobar un pis i que els que van venir es van trobar amb condicions precàries i en pisos amb sobreexplotació de persones convivint. “La problemàtica de l'habitatge és quelcom greu i que actualment manca una estabilitat de futur”, ha destacat Naudi que ha vaticinat que la tendència anirà a l'alça i no a la baixa.

Per aquesta raó, els progressistes creuen que molts temporers escolliran altres destinacions més atractives en què el sou i les condicions de vida siguin més alts. SDP ha recriminat a l'executiu que el projecte de llei òmnibus per fer front a les dificultats d'habitatge no servirà de res a curt termini i també apunta que la llei, ja aprovada, d'habitatges d'ús turístic va potenciar que l'oferta de lloguer hagi disminuït i en contra la demanda segueix a l'alça. “El Govern no ha estat a l'alçada de la situació ni s'ha sabut anticipar-se”, ha dit el conseller.

A aquesta realitat Naudi ho ha entrellaçat amb la situació que viu el Consell General i ha reiterat que pateix un “embús”. En resposta a les paraules del cap de Govern, Toni Martí, el conseller general d'SDP ha recordat que Andorra està lluny de ser un país ideal i, per tant, hi haurà moltes lleis que no podran veure la llum i es quedaran al calaix. “El que li agradaria al senyor Martí és viure en un règim monàrquic, on el Consell no tingués veu ni vot”, ha denunciat. Tot i això, Naudi s'ha mostrat convençut que el cap de Govern esgotarà la legislatura actual i que ho farà per intentar aprovar el màxim de projectes de llei possibles i “penjar-se medalles en un clar màrqueting preelectoral”.

A més de criticar l'embús per excés de projectes de llei, el progressista també ha criticat el fons. “Els textos presentats pel Govern són superficials i incomplerts, caldrà modificar-los a curt termini”, i ha posat com a exemple la llei de l'habitatge o d'ocupació.

Hi ha vida més enllà del Cirque

Amb les dades de l'arribada de turistes del mes de juliol, SPD ha carregat contra el projecte de turisme dels dos últims governs de DA. “S'han gastat 100 milions i el resultat és força decebedor”, ha sentenciat el membre de la comissió de política nacional d'SDP, David Pérez. Des de la formació de Jaume Bartumeu demanen un canvi de model que serveixi per atreure un turisme de més alt poder adquisitiu i han alertat que cal “canviar la tendència de manera urgent”. En aquest sentit, Pérez ha assenyalat que el model actual del Cirque du Soleil ja està “més que amortitzat” i que no aporta majors pernoctacions ni un gran impacte econòmic.