SDP demana la retirada del projecte d'heliport

Apunten que en absència de documentació que justifiqui la construcció "cal responsablement abandonar la ubicació de Tresoles”

Els socialdemòcrates constaten que nou mesos després de l’anunci oficial de la selecció de l’emplaçament de Tresoles per a l’heliport nacional, “no sembla que s’hagi avançat en el projecte i tot segueix en una indefinició preocupant”. També creuen que en “absència de documentació que justifiqui el projecte tant a nivell d’emplaçament, com a nivell d’idoneïtat i viabilitat, cal responsablement abandonar la ubicació de Tresoles”. Finalment també demanen al govern de DA que aturi definitivament aquest projecte, ja que al seu parer “sols ha generat despesa inútil a les arques de l’Estat, així com neguit i malestar entre els veïns i bona part de la població”.

Tot plegat ho indiquen en un comunicat que han fet arribar a la premsa, on es detalla que el 13 d'octubre passat el Govern va fer arribar al conseller general d’SDP, Víctor Naudi, la documentació relativa al projecte de llei de l’heliport. En la sol·licitud d'informació, Naudi va demanar còpia dels informes tècnics en matèria d'aviació, els informes tècnics emesos per FEDA en relació a la necessitat, si escau, de desplaçar una o vàries línies elèctriques afectades pels sobrevols i la còpia dels estudis d'oportunitat i viabilitat econòmica del projecte i explotació de l'heliport.

Segons apunta SDP, la documentació que el Govern va fer arribar en relació als estudis tècnics “no mereixen el qualificatiu d'informe”. Diuen que és una nota de dues pàgines tramesa al Govern per la Direction Générale de l’Aviation Civile francesa el 17 d’octubre del 2016. En aquest informe s'analitza tres característiques de l'emplaçament de Tresoles: forats d’enlairament, plataforma i accés. En les seves conclusions, segons SDP, es remarca que l’emplaçament de Tresoles està molt restringit i que a causa de la seva localització, la construcció necessitarà de mitjans molt conseqüents i adaptats tant en moviments de terres com en enginyeria civil, així com de la construcció d’una via d’accés amb plataforma de gir.

Pel que fa a la segona demanda, el Govern va indicar als socialdemòcrates que FEDA no donarà el seu parer fins disposar d’informació detallada sobre la infraestructutra en concret i les seves arribades i sortides. Quant al tercer i últim punt demanat, els socialdemòcrates diuen que el Govern no ha entregat cap informació i l'executiu els ha indicat que els estudis de viabilitat i oportunitat es troben en desenvolupament però que no estaran disponibles fins que l’encaix aeronàutic i arquitectònic quedi definit.

En vista de la documentació feta arribar al grup polític, SDP carrega durament contra el Govern i indica que “no sembla que existeixi cap text que doni suport a la idoneïtat i viabilitat del projecte”. També lamenten i denuncien que el ministre d’Ordenament i altres membres del Govern hagin dedicat tots aquest mesos a fer declaracions sobre el projecte de l’heliport “deixant entendre que tant l’emplaçament com el projecte en si estaven plenament avalats per informes”, quan creuen que no és així. Per tot plegat, demanen la retirada definitiva del projecte.