El SEP proposa que els docents que facin vaga ho comuniquin als seus superiors

El sindicat també valora la possibilitat de pagar amb els seus fons les jornades no remunerades

El Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP) proposa que els docents que decideixin adherir-se a la vaga del personal de la Funció Pública ho comuniquin "al seu superior immediat mitjançant una reunió/claustre on els caps explicaran quins serveis mínims cal garantir, es demanaran voluntaris per cobrir-los i, en cas que faltin persones, es farà un sorteig públic de les persones que hauran de treballar". El SEP es va reunir en assemblea el passat 19 de febrer i entre les mesures acordades per fer el seguiment de la vaga es va decidir com informar-ne als centres educatius.

El període de vaga de la Funció Pública va començar el dia 19, però encara no se n'ha efectuat cap jornada, ja que les negociacions dels representants sindicals amb el Govern sobre el projecte de llei encara continuen. De fet, aquest dimecres hi ha prevista una nova reunió per intentar desencallar la situació. Amb tot, la convocatòria de vaga segueix en peu i el SEP ha recordat que "els dies de vaga seran consensuats per tots els sindicats de la Funció Pública" i que els afiliats "rebran una convocatòria de jornada vaga amb 48 hores d’antelació a la mateixa".

El sindicat del professorat també ha comentat que "els treballadors públics que s'adhereixin a les jornades de vaga podran ser convocats en diferents punts del país (voluntaris) per a concentracions de protesta" i que "s'organitzaran punts informatius prop dels diferents llocs de treball".

Quant a la retribució de les jornades de vaga, el SEP ha insistit que no existeix cap normativa de vaga i que si el Govern no paga els dies d'aturada laboral recorrerà a la justícia. A més, ha avançat que el SEP pot decidir en assemblea "si, a banda de les accions legals, compensar mitjançant el romanent del sindicat, a les possibles persones perjudicades per aquesta acció, que així ho demanin".

Sobre els serveis mínims, la proposta l'ha fet el ministeri d'Educació, però el SEP ha de decidir si la compleix.