Salut recorda l'existència de protocols per prevenir embarassos no desitjats

Pel que fa a l'acomiadament de Gómez i les investigacions de la Batllia al SAAS, Álvarez ha qualificat les irregularitats de puntuals

Arran del debat obert en relació a la despenalització de l'avortament, aquesta vegada n'ha parlat el ministre de Salut, Carles Álvarez. De la mateixa manera que s'han expressat altres membres de l'executiu i també del grup demòcrata, Álvarez ha defensat que la situació actual està lligada al model d'estat. “Forma part d'un debat que es farà el dia que toqui i s'haurà de tractar amb totes les seves conseqüències, ara no és el moment”, ha expressat. Malgrat aquesta posició inamovible, el titular de Salut ha recordat que al país hi ha protocols per proporcionar informació dels diferents mètodes anticonceptius presents al mercat, que s'informa de les malalties sexuals i que recentment s'ha canviat el protocol de dispensació de la píndola de l'endemà. “Són un seguit d'accions que han de servir per prevenir els embarassos no desitjats”.

Qüestionat per si la CASS fa algun pagament en relació a les operacions que les dones andorranes duen a terme a Catalunya, el ministre ha recordat que “és una pràctica que no està reglada al país i, per tant, no entra dins de la cartera de serveis”. Finalment, quant a la situació del SAAS, l'acomiadament de l'ex cap d'urgències,  Josep Gómez Jiménez, i les investigacions de la Batllia, ha qualificat les irregularitats de puntuals i ha defensat que l'atenció i la imatge del centre hospitalari és bona. “Per l'oposició sempre arribem tard, però tenim el nostre ritme i ara el cas està en mans de la justícia i hem de deixar que ens donin llum en aquesta qüestió”.