Setge al 'botellón' i a l'excés d'alcohol a Sant Julià

El Govern i el comú acorden incrementar els controls

El comú de Sant Julià de Lòria i el Govern han emès un comunicat manifestant el seu rebuig als aldarulls que van tenir lloc aquesta passada matinada a Sant Julià de Lòria en el marc de la festa major de la parròquia. Per evitar que es tornin a produir situacions similars, Joan León, secretari d'Estat, Justícia i Interior; Josep Vila, cònsol de Sant Julià de Lòria, i Joan Visa, conseller major i de Serveis Públics, han acordat, de cara a aquesta nit, un desplegament major d'agents de l'ordre.

En aquest sentit, s'incrementarà la presència policial i s'intensificarà la coordinació entre els agents. Es duran a terme més controls als punts de venda de begudes alcohòliques i una vigilància més exhaustiva en aquelles zones on el 'botellón' sigui més habitual, a banda d'il·luminar aquests espais per intentar dissuadir als que practiquen aquesta activitat. A banda de més agents policials, la corporació mantindrà una trentena d'efectius entre agents de circulació i seguretat privada. 

També es dura a terme una major aplicació de la llei que implica multes a partir de 300 euros (i que recau sobre els pares o tutors) a aquells menors que duguin amb ells begudes alcohòliques, i vigilaran als que 'a priori' és trobin sota els seus efectes. Les dues administracions han decidit extremar la vigilància en els punts de venda d'alcohol, com les barres de bar provisionals al carrer o a la plaça de la Germandat.

En el comunicat, el comú de Sant Julià de Lòria i el Govern manifesten el seu rebuig envers els aldarulls esdevinguts la passada matinada a la parròquia laurediana, que han provocat lesions a dos agents de la policia. Les dues institucions refermen la voluntat d'intensificar les mesures de seguretat durant la celebració de la festa major i demanen col·laboració a la ciutadania per tal d'evitar i denunciar actituds que perjudiquin la convivència. 

De la mateixa manera, ambdues institucions agraeixen la tasca duta a terme per la policia així com pel Servei de Circulació i altres efectius del comú per tal de mantenir l'ordre públic amb la vocació de servei amb la qual actuen.

Així mateix, fan una crida a gaudir de les festes majors amb civisme i respecte envers els ciutadans i els béns públics.

Sensació d'abandonament

D'altra banda, el Partit Socialdemòcrata (PS) denuncia en un comunicat la "sensació d'abandonament" dels agents que estaven a Sant Julià. "Exigim –continua– que els nostres cossos especials tinguin els efectius i mitjans necessaris per a poder fer la seva feina en les millors condicions i amb la màxima seguretat possible."

Per la seva part, la formació política terceravia ha condemnat també els fets succeïts a la parròquia laurediana. Per terceravia, la seguretat ciutadana és un dels principals valors que defineix Andorra, i demana "no estalviar mai esforços ni recursos per assegurar que el nostre país continuï gaudint d'aquest preuat valor".