Sant Julià de Lòria aposta per la continuïtat del ràfting al riu Valira

"És una activitat per la gent del país, del poble i pels turistes que ha vingut per quedar-se", ha assegurat Vidal.

El riu Valira s'ha convertit aquest divendres en un escenari per practicar ràfting en una baixada de poc més de quatre quilòmetres. En aquest cas, l'activitat s'ha emmarcat dins del programa de la festa major de Sant Julià de Lòria a última hora, ja que en un principi no hi figurava. Així i tot, es tracta d'una prova pilot que gira al voltant d'un projecte que pretén esdevenir permanent, i en el qual, el comú de Sant Julià de Lòria hi confia plenament. Joan Vidal, conseller d'Urbanisme del comú de Sant Julià de Lòria, s'ha mostrat fermament convençut en el fet que el ràfting "és una realitat que ha començat avui, una activitat per la gent del país, del poble i pels turistes que ha vingut per quedar-se".

Josep Miquel Vila, cònsol major de Sant Julià de Lòria, ha celebrat que la festa major hagi donat l'oportunitat de fer la primera activitat al voltant del riu. Vila ha recordat que "perquè el ràfting hagi estat possible, s'han retirat del riu més de 55 tones de runa". Pel que fa a la continuïtat del projecte en un futur i fora del programa de la festa major, Vila s'ha mostrat prudent, afirmant que "ara el que toca és gaudir de la festa major de Sant Julià, i d'una activitat de la qual crec esdevindrà l'estrella de totes les que es duen a terme".

Per contra, i en discrepància amb Vidal, Joan Albert Farré, conseller de comú de l'oposició, ha assegurat que "no tenim cap constància de la viabilitat d'implementar el ràfting com un element habitual a Sant Julià de Lòria". En aquest cas, ha estat essencial la col·laboració de  FEDA, que ha hagut de permetre el pas de més aigua davant l'escassetat en el dia d'avui. Precisament per aquesta raó, Farré considera la proposta de Vidal com a "propagandística".

Durant els dies compresos entre el 26 i el 30 de juliol es realitzaran diverses baixades en tres horaris  diferents. El primer de tots serà a les 12.30 hores, seguidament a les 15 i en últim lloc a les 17 hores. Totes aquelles persones que vulguin realitzar l'activitat hauran d'adquirir l'entrada a les oficines de Narturlandia de la plaça Laurèdia. Cal recordar que l'edat mínima és de 5 anys i els menors de 18 anys hauran d'anar acompanyats en tot moment. Pel que fa a les mesures de seguretat, els monitors faran entrega d'un casc i una armilla salvavides d'ús obligatori.