Setmana Santa de platja o de neu?

Grandvalira i Vallnord desafien l'oferta cridanera prop de la costa amb gruixos importants de neu i activitats paral·leles a l'esquí

Molt probablement els directius de les estacions d'esquí del país es van posar les mans al cap quan van veure a l'agenda com queia la Setmana Santa aquest 2019. I el grau de nerviosisme va pujar de nivell quan pràcticament no es va registrar cap nevada des de principis de febrer fins mitjans de febrer. Una Setmana Santa durant la segona quinzena d'abril no és una bona notícia per al sector de l'esquí: els visitants potencials ja tenen el xip de sol i platja, hi ha més probabilitats que la neu escassegi i les pistes es veuen obligades a estirar molt la temporada. Però, amb tot, i gràcies a les nevades dels últims dies, els dominis poden presentar candidatura a enfrontar-se a l'oferta de platja, paella i cervesa a tocar del mar.

Grandvalira, 190 quilòmetres

Segons ha informat Grandvalira, ofereix aquests propers dies festius 190 quilòmetres esquiables de 210, tots els sectors oberts i connectats per pista i gruixos de 40 a 110 centímetres de neu pols. Pocs s'ho pensaven fa unes setmanes que el domini podria oferir aquesta carta de presentació a aquesta segona quinzena d'abril.

A més, tal com destaca el director de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño, la darrera precipitació del dia 12 va deixar més de mig metre de neu nova, el que deixa unes "condicions espectaculars per a la pràctica de l'esquí". Torreño també ha volgut destacar tota l'oferta paral·lela d'activitats proposades i l'animació a les terrasses, per aprofitar les hores de sol.

Paral·lelament, el domini informa que la temporada de 'freestyle' es troba en "el seu punt àlgid amb els tres 'snowparks' al 100%".

Arcalís, fins a 240 cm. de gruixos de neu

A l'estació ordinenca les darreres nevades han permès sumar fins a 240 centímetres de gruixos de neu a cotes altes, i fins a 150 cm. a cotes baixes. Com que les temperatures encara són relativament baixes per l'època de l'any, la neu es manté en "condicions immillorables", han informat. Aquest estat de la neu es mantindrà, si no hi ha una pujada forta de les temperatures, fins al proper 28 d'abril, quan està previst que Arcalís baixi el teló de la temporada. Va ser la primera en obrir i serà l'última en tancat.

El percentatge de pistes obertes és del 100% i quatre dels cinc circuits d'esquí de muntanya romanen oberts.

Pal Arinsal, esquí gratis el 22 d'abril

Finalment, a Pal Arinsal també desafien l'oferta de la costa fins al dia 22, data marcada per a la clausura de la temporada (i en què oferirà forfets gratuïts per a tothom). Amb el 100% de les pistes obertes, 20 centímetres de neu fresca i gruixos que van dels 95 centímetres als 135.