La Setmana de la diversitat cultural arriba amb més entitats i propostes

Una de les novetats d’aquest any és un passeig poètic que es fa a l’avinguda Riberaygua i travesseres

La Setmana de la diversitat cultural arriba aquest any a la novena edició i ho fa incrementant la participació d’entitats. D’aquesta manera, tal com ha explicat la consellera de Social i Participació Ciutadana del comú d’Andorra la Vella, Ester Vilarrubla, hi prendran part 28 entitats, sis més que l’any passat, algunes de les quals ho faran per primera vegada, com l’Associació d’ucraïnesos d’Andorra i l’Associació índia resident a Andorra Indira, mentre que d’altres, com la de mexicans o el Cineclub, tornen després d'haver participat en edicions anteriors. D’aquesta manera, al llarg de la setmana vinent es podran gaudir de 22 activitats, una oferta que també s’incrementa respecte de les tretze de l’any passat, i el punt culminant serà el dissabte 18 de maig, quan l’activitat s’allargarà tot el dia.

Una de les novetats d’aquest any, tal com ha detallat Vilarrubla, és un passeig poètic que es fa a l’avinguda Riberaygua i travesseres i que consisteix en poemes que estaran escrits en els diferents passos de vianants en les llengües de les diferents associacions. En total vint entitats estaran representades en aquesta iniciativa que pretén donar “presència a la llengua i la cultura poètica” de les diferents nacionalitats. A més, els comerços d’aquesta zona de la capital tindran els aparadors decorats amb elements propis de les diferents cultures. També es torna a repetir la mostra gastronòmica (dissabte) en la qual es podran tastar plats de fins a onze països diferents i es recupera la cercavila que l’any passat no es va poder fer per les obres de Meritxell. Vilarrubla ha destacat que es vol que aquesta festa sigui el més participativa possible ja que és una "oportunitat de conèixer de prop les diferents cultures" presents al país. En aquest sentit, ha destacat que des de la corporació es fa cada any un esforç perquè aquest ventall sigui el més representatiu possible.

Tal com han explicat Suraj Gurmukhani d’Indira i Anastasiia Kravets, dels residents ucraïnesos, les activitats arrencaran dilluns 13 amb una classe oberta de salsa i flamenc a les 21 hores de la mà de l’Associació de ball social estil caribeny i l’Associació de dansa espanyola Alendoy Flamenc. Dimarts s’oferirà, a les 20 hores, un concert de música de l’Índia amb Rajnandi i Amit Mishra, de la mà d’Indira. Dimecres s’oferirà la pel·lícula 'Another day in life', a les 21.30 hores gràcies al Cineclub de les Valls. Dijous se celebrarà la xerrada ‘La diversitat cultural i el teatre’ a càrrec d’Irina Robles a les 20 hores. Totes aquestes propostes seran a la Llacuna, on també es pot veure una mostra sobre els castellers i es recullen aliments i medecines per a Veneçuela. Dissabte, tal com s’ha esmentat, la plaça Guillemó serà el nucli on les diferents entitats oferiran activitats com balls i concerts i on també es podrà gaudir de la mostra gastronòmica.