Tancats els berenadors i limitat l’accés a les zones forestals

Protecció Civil activa el protocol d'actuació de prevenció d'incendis forestals

Protecció Civil ha informat aquest dijous de l’activació del protocol d'actuació de prevenció d'incendis forestals coordinada amb els bombers i la col·laboració del Cenma, a causa de la fase de màxima alerta per perill d’incendi. Així doncs, els comuns han de procedir al tancament de barbacoes i zones de berenada i limitar l’accés a les zones forestals.

Protecció Civil també demana a la població extremar les precaucions, tenir vigilància absoluta i suspendre qualsevol encesa de foc i llançament de coets. Participen en el protocol els departaments de Govern (bombers, banders, medi ambient, policia) a més dels comuns (els departaments de medi ambient i circulació) amb l'objectiu de prevenir, reduir i combatre el risc d'incendis forestals en tot el territori.

D’altra banda, el Servei de Meteorologia preveu que les temperatures arribin a valors màxims per aquest període de l’any durant els pròxims dies. Des del Govern es recomana a la població seguir els consells emesos per Protecció Civil: https://www.protecciocivil.ad/info-riscos/altes-temperatures.