Taules de treball per assolir l'equilibri de gènere

L'Associació de Dones d'Andorra elabora un full de ruta per començar a emprendre accions amb motiu del 25è aniversari

L' Associació de Dones d'Andorra (ADA) ha organitzat aquest dissabte una trobada oberta a tothom amb motiu de la celebració del seu 25è aniversari. Mitjançant unes taules de treball en les quals hi ha participat fins a 35 persones, l'objectiu ha estat el de contrastar diferents punts de vista i opinions entre dones de totes les generacions per posar en comú el punt de vista que tenen de la situació de la dona a Andorra. Les taules de treball han girat al voltant de quatre punts. S'han treballat aspectes com la dona i l'educació; la dona i el treball; la llibertat de la dona avui en dia, i la representativitat femenina en llocs de decisió. Per tant, al llarg de les tres hores que ha durat la trobada, s'ha redactat una agenda que esdevindrà el full de ruta a seguir a l'hora d'emprendre accions per assolir l'equilibri de gènere.

La presidenta de l'ADA, Montserrat Nazzaro, ha posat en relleu que actuacions com aquestes són molt " enriquidores" i ha deixat clar que "el repte del feminisme actualment és la inclusió dels dos gèneres". Així doncs, Nazzaro ha advocat per la participació del gènere masculí en trobades com aquesta, ja que "fins que els homes no agafin el nostre rol" no serà possible una igualtat real. Per tant, des de l'ADA s'ha deixat clar que "no som excloents i volem que els homes formin part d'aquests cursos que fem".

La jornada ha estat conduïda per l'experta en creixement d'equips Emma Giner que, a través de la metodologia 'Agile', ha ajudat a estimular la creativitat "vinculada a un producte i un resultat". Es tracta, per tant, d'una tècnica senzilla que ha anat adreçada a la creació de productes i activitats "dins de cada una d'aquestes taules de treball". Així doncs, els resultats que s'han extret de cadascuna de les taules, en les quals s'ha treballat un tema específic, esdevenen una línia de treball per començar a emprendre accions concretes. "És un producte fet de les persones per a les persones", ha finalitzat Giner.