L'USdA espera que les noves mesures anunciades per Martí tinguin en compte les seves demandes

Lamenten que fins al moment les polítiques socials hagin estat "una imposició" i no s'hagin consensuat

La Unió Sindical d'Andorra (USdA) ha mostrat a través d'un comunicat la seva incredulitat davant les mesures anunciades pel cap de Govern, Toni Martí, per incrementar el poder adquisitiu de les famílies. D'aquesta manera, demanen que l'executiu "rectifiqui les polítiques socials que ha vingut imposant els últims vuit anys" i recorden totes les demandes que han fet des del sindicat i que no han rebut resposta.

"A un mes de la campanya electoral el senyor cap de Govern s'ha adonat que alguna cosa no s'ha fet bé", remarquen des de l'USdA, afegint que per contra, es continuen aprovant lleis que "atempten contra la classe treballadora" i posen com a exemple el nou Codi de relacionals laborals i la llei de la funció pública.

Tenint en compte la voluntat expressada pel cap de Govern de consensuar les noves mesures amb els sectors econòmics i socials, des del sindicat expressen el desig que realment hi hagi "diàleg i consens" i no la "imposició" que hi ha hagut en aquests vuit anys de govern demòcrata i, per aquest motiu, remarquen que esperen que es tinguin en compte les demandes que ha anat plantejant l'USdA aquests anys.

En el mateix comunicat recorden que ja en el seu moment van demanar l'augment de salaris i pensions en un 2,5% per any, a la qual cosa, lamenten, des del Govern se'ls va respondre posant en relleu que hi havia la intenció d'augmentar el salari mínim interprofessional. "Els uns parlem de naps i els altres parlen de cols", ironitzen. També posen en relleu que es va demanar dos dies de festa obligatoris i que no hi va haver resposta per part de l'executiu com tampoc es va respondre a la proposta que l'acomiadament lliure fos "abolit". El mateix silenci, afegeixen, és el que han obtingut davant la proposta que les pensions mínimes s'equiparin al salari mínim interprofessional. A més, lamenten que tampoc hagi quallat la petició d'una tretzena paga. També posen en relleu les demandes que han fet en matèria d'habitatge, fixant un sostre per als lloguers. En aquest cas, lamenten que s'hagi impulsat una llei òmnibus que "potser tindrà algun efecte d'aquí a tres o quatre anys".

A més a més, recorden les reclamacions dels grups feministes a favor de l'avortament o de la Federació de la Gent Gran perquè hi hagi "canvis substancials en les prestacions socials i pensions".

A l'últim, fan una crida a les persones que creguin que "les coses no s'han fet bé, que no es quedin a casa". I conclouen que des de l'USdA reclamen "un país per viure i no només per treballar".