L'UdA inicia el procés per escollir nou rector

Miquel Nicolau es pot tornar a presentar perquè només ha complert un mandat

La Universitat d’Andorra (UdA) ha engegat el procés per a l’elecció del seu rector per als propers cinc anys amb la publicació, aquest dimecres, de les bases de la convocatòria al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). L’elecció, que portarà a terme el Consell Universitari, es promou tenint en compte que aquest 2019 s’esgota el mandat de l’actual rector, Miquel Nicolau, que es pot tornar a presentar perquè només ha complert un mandat.

El procediment es fa mitjançant un concurs nacional i internacional per garantir els principis de transparència, concurrència i publicitat, d’acord amb el que estableix la nova Llei de la Universitat d’Andorra, de l’any 2018. La llei també estableix que, a partir d’ara, el mandat del rector serà de cinc anys, amb una durada màxima de dos mandats consecutius.

Les persones que vulguin ser candidates han d’adreçar una sol·licitud a la Universitat d’Andorra abans del 29 de març del 2019. El 12 d’abril acaba el termini per publicar la relació de candidats admesos, i abans del 10 de maig el Consell Universitari haurà de resoldre la convocatòria i elegir el rector, que haurà de ser nomenat pel Govern abans del 31 de maig.

Per poder presentar una candidatura, cal disposar d’una titulació de doctor, tenir experiència en docència i en recerca universitària, experiència en gestió i lideratge, en relacions internacionals, coneixement del català i coneixement de llengües.

  • Etiquetes