Unicef vol que la infància sigui una prioritat per als partits polítics

Demanen eliminar la pobresa infantil, més inversió i l'accés a una educació i uns serveis de qualitat

Unicef es reunirà amb els representants dels partits polítics que concorren a les eleccions generals del 7 d'abril per posar sobre la taula propostes i recomanacions per situar a infants i adolescents al centre de les polítiques socials. Amb les trobades, Unicef vol "donar visibilitat a la infància, per situar-la en el lloc que li correspon", ha informat a través d'un comunicat, aconseguint per part dels partits "el compromís polític que permeti impulsar polítiques integrals", amb les quals es pugui prioritzar les actuacions adreçades a aquest col·lectiu.

Unicef posa en relleu els resultats de l'Observatori de la infància 2018 a Andorra, on queda reflectit que el 4% de les llars amb infants pateix privacions econòmiques severes. "Veiem més pertinent que mai situar els infants en el centre de l'agenda política", han destacat. En aquest sentit, proposen una sèrie de reptes i recomanacions en matèria d'infància centrades en la pobresa infantil, la inversió en infància, la promoció de la participació infantil, l'accés a una educació i uns serveis de qualitat i en la cooperació al desenvolupament.

Concretament, la institució demana la implementació de la nova llei qualificada dels drets dels infants i els adolescents amb l'elaboració del Pla Nacional d'Infància, la millora de la inversió i el compromís a elaborar pressupostos amb perspectiva d'infància, la promoció d'una participació infantil efectiva i l'increment de l'Ajuda al Desenvolupament, promovent l'enfocament de drets de la infància com una prioritat de la cooperació. També volen parlar sobre inclusió, el currículum educatiu, la promoció de l'alletament matern i l'allargament de la baixa maternal a sis mesos, accions per preveure la violència contra els infants i el compromís per col·laborar amb l'Observatori de la infància.