La UE reconeix a Andorra les millores en l’aposta per als mètodes anticonceptius

França, Bèlgica i el Regne Unit són els únics que reemborsen total o parcialment el cost dels medicaments

El Fòrum Parlamentari Europeu sobre Població i Desenvolupament, junt amb experts en educació sexual i salut reproductiva, ha presentat aquest dimecres l'Atlas de la Contracepció 2019, que examina de quina manera els països apropen la contracepció a la ciutadania. L'estudi ha analitzat 46 països europeus, incloent-hi Rússia i Turquia, on ha valorat el nivell d'accessibilitat, finançament i assessorament sobre mètodes anticonceptius. Ha valorat positivament la feina d'Andorra en aquest àmbit, tot i que "han de fer més per millorar l'accés a mètodes anticonceptius".

En el primer nivell es troben Alemanya, els Països Baixos, Portugal, Luxemburg, França, Bèlgica i el Regne Unit, sent els tres darrers els únics que reemborsen total o parcialment el cost dels anticonceptius i els financen entre adolescents i altres grups especialment vulnerables.

Amb tot, l'Atlas de la Contracepció lamenta en les seves conclusions que a Europa encara existeixi un "dèficit" de contracepció en comparació a altres zones del planeta, com l'Amèrica del Nord o el Carib. L'estudi també destaca que el 69% de les dones utilitza mètodes anticonceptius a Europa i que un 43% dels embarassos no són intencionats.