Venut un jersei cremat i tacat de Kurt Cobain per 334.000 dòlars

Ha estat la peça més cara que s'ha adjudicat mai en una subhasta

El jersei que  Kurt Cobain va dur el 1993 durant el concert de Nirvana en la sèrie televisiva MTV Unplegged, de color verd esmorteït i amb la cremada d'una cigarreta, s'ha venut per un import rècord de 334.000 euros en una subhasta al Hard Rock Cafè de Nova York. "Considerat un dels suèters més famosos de la història de la música, Cobain va dur el jersei amb un forat cremat a la icònica actuació", segons indicava fa pocs dies en un comunicat  Julien's Auctions, la promotora de la subhasta.

Aquesta peça de roba del cantant, que es va suïcidar a l'any següent, va establir aquest cap de setmana passat el rècord mundial del suèter més car de la història venut en una subhasta, i va ser l'estrella de l'esdeveniment de dos dies en què Julien's va oferir unes 700 relíquies d'icones musicals al popular restaurant situat a  Times Square. L'artista  Courtney Love, aleshores parella de Cobain, li va donar el jersei a la seva assistent personal,  Jackie Farry, que va ser la mainadera de la filla que van tenir en comú.

Un altre dels articles destacats de la subhasta també va pertànyer a Cobain. Es tracta de la seva guitarra Fender Mustang, dissenyada per a esquerrans i personalitzada en color turquesa, i que es va vendre per 340.000 dòlars, juntament amb una carta de Love en la qual descriu que era un dels instruments preferits del líder de Nirvana.

Aquestes dues pertinences del cantant es van vendre més cares que, per exemple, la motocicleta  Harley Davidson XLH Sporster 1000 (106.250 dòlars) o el vehicle de luxe Mercedes Benz 450 SL Gold Coupe (125.000 dòlars) que un dia van pertànyer a Elvis Presley, el rei del 'rock and roll'.