Societat 01/06/2018

Viladomat ja domina Ordino Arcalís

En l'acte de signatura de compravenda d'accions de l'estació, el màxim accionista de Saetde ha visualitzat en un futur un forfet conjunt que permeti esquiar a tot el país

Ana
2 min
El fins ara president de Secnoa i cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, i l'actual president de Secnoa, Joan Viladomat, durant la signatura. / M. M. (ANA)

OrdinoL'estació d'Ordino Arcalís ja està en mans majoritàries de Saetde. Aquest divendres a la tarda l'Era d'Ordino ha acollit la signatura de l'acord per la compravenda d'accions, pel qual la societat de la família Viladomat passa a obtenir el 76% de les accions de Secnoa, societat fins ara 100% de titularitat pública i que s'encarrega de gestionar i controlar l'estació d'esquí de la parròquia ordinenca.

La concessió és per als propers 50 anys i ha permès, en prima instància, la posada en marxa del pla director d'Arcalís i la conseqüent construcció del telecabina que ha d'unir la zona de l'Hortell (l'entrada de l'estació) amb la de la Coma i que serà una realitat aquesta propera temporada d'hivern. A més, amb els diners estalviats gràcies a l'entrada d'un privat a la societat, també es durà a terme la innivació de la part baixa de l'estació i s'ha avançat la compra de nous canons de neu, amb un total de 1.000 metres coberts per les noves estructures, que s'havien d'adquirir la temporada 2019-2020.

“S'obre una nova etapa i un nou horitzó, calia fer noves inversions per fidelitzar la clientela i atreure'n de nova”, s'ha congratulat el cònsol major, i fins ara president de Secnoa, Josep Àngel Mortés, després de formalitzar la signatura. El nou president de Secnoa i màxim accionista de Saetde, Joan Viladomat, aposta per un model en què el sector públic ha de dissenyar com vol la muntanya i el privat gestionar les inversions i fer-les possible.

Pel que fa als treballadors de la nova estació, ara en mans de Viladomat, els ha llençat un missatge tranquil·litzador i ha apuntat que hi ha departaments d'Ordino que estan més madurs que les pistes del Pas de la Casa. “No és una societat que estigués inflada de cap de les maneres”. També ha apuntat que la voluntat és mantenir la marca Vallnord.

Per la seva banda, el cap de Govern, Toni Martí, que ha manifestat la seva satisfacció per l’acord realitzat entre andorrans i que permetrà seguir potenciant el sector de la neu, malgrat ha fet un nou crit perquè el trencament de Grandvalira no es formalitzi.

Trencament de Grandvalira

Un guant que no ha recollit Viladomat. El màxim accionista de Saetde ha donat per fet el trencament i també ha deixat anar i ha insistit que aquest serà l'últim any amb forfet conjunt dels dos sectors que configuren la societat de Grandvalira. Tot i això, ha projectat a curt termini, entre quatre o cinc anys, la idea que s'impulsi un forfet que permeti esquiar a totes les estacions d'Andorra. “M'hi jugaria un pèsol que això serà així, nosaltres treballarem perquè sigui una realitat, i el mercat va encaminat cap aquí”, ha apuntat. Tot i això ha avisat que abans d'arribar a aquest punt “hi haurà moltes dificultats i èpoques sense forfet conjunt”.

stats