Vilarrubla i Calvó recullen els neguits del col·lectiu Fridays for Future

La trobada ha servit per acordar la creació d'un fòrum de reflexió amb caràcter anual que inclogui els tres sistemes educatius

Les titulars de les carteres de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, s'han reunit aquest divendres amb un grup d'estudiants representants del moviment Fridays for Future. La reunió ha tingut lloc a demanda de les dues ministres i amb la voluntat d'escoltar els neguits d'aquest col·lectiu, que té un especial interès a conèixer les polítiques del Govern sobre el canvi climàtic i la transició energètica.

De la trobada n'ha sortit el projecte de crear un fòrum de reflexió amb caràcter anual que inclogui els tres sistemes educatius del país. Calvó i Vilarrubla han emplaçat els alumnes a treballar propostes sobre com s'hauria d'estructurar aquesta trobada i, una vegada les rebin, tornaran a reunir-se per analitzar-les i preparar la primera edició d'aquest fòrum.

Fridays for Future va néixer l'any passat de la mà d'una jove estudiant sueca i s'ha convertit en un moviment internacional que reclama accions contra l'escalfament global i el canvi climàtic. En formen part estudiants d'arreu del món.