Vilarrubla reafirma a la Unesco el compromís d’Andorra amb l’Agenda 2030

Durant la seva estada a París ha pogut mantenir dues reunions bilaterals amb els seus homòlegs de Costa Rica i Cuba

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha participat aquest dijous al matí en el debat de política general de la 40a conferència general de la Unesco, a París. En la seva intervenció, la titular de la cartera d’Educació ha destacat la feina que es fa des del Principat per tal d’acomplir l’ Agenda 2030, i en particular l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible que busca l’accés universal a una educació igualitària, respectuosa i de qualitat. En aquest sentit, Vilarrubla ha explicat als participants les iniciatives que des del Principat es duen a terme per arribar a aquest objectiu amb la col·laboració d’entitats com el Consell d’Europa, amb qui els professionals educatius del país treballen per millorar els mecanismes que permeten avaluar les competències i generar oportunitats d’aprenentatge per als més joves.

La ministra també ha aprofitat la seva intervenció per reivindicar els valors de la Unesco que, després de 80 anys, continuen vigents. En especial, Vilarrubla ha destacat esdeveniments que es duen a terme al Principat com l’Art Camp, una trobada internacional de dues setmanes biennal en què pintors dels cinc continents, incloent-hi països en conflicte, conviuen i interaccionen en un diàleg cultural sobre la pau entre els pobles. També ha recordat que la vall del Madriu-Perafita-Claror és un paisatge cultural inscrit a la Unesco des de fa quinze anys, que Ordino acaba de presentar candidatura per esdevenir territori de la Biosfera o que Andorra ha presentat juntament amb Espanya i França una candidatura transnacional per posar en relleu la construcció i les singularitats del coprincipat.

A banda de la intervenció en el debat de política general d’aquest dijous, la ministra també va fer part aquest dimecres d’una reunió d’alt nivell sobre Ensenyament Superior centrat, especialment, en els models d’inclusió i mobilitat. A més a més, durant la seva estada a París ha pogut mantenir dues reunions bilaterals amb els seus homòlegs de Costa Rica i Cuba.

Després de la presència a París aquesta setmana del cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, la setmana vinent serà la titular de la cartera de Cultura i Esports, Sílvia Riva, qui participarà en conferència general de la Unesco i al Fòrum de Ministres de Cultura els dies 18 i 19 de novembre.