Albert Villaró i Patxi Leiva participen al llibre i al disc de La Marató

L'escriptor col·labora amb un relat i el músic amb versions de tres boleros i un txa-txa-txa

Un relat d'Albert Villaró i una versió de boleros i txa-txa-txa de Patxi Leiva posen un granet de sorra més en l'esdeveniment solidari de La Marató de Televisió de Catalunya, que se celebra aquest diumenge, enguany dedicada a la investigació contra les malalties infeccioses, com l'hepatitis, la sida, la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi. Paral·lelament a la jornada maratoniana de TV3 i a les activitats paral·leles que s'organitzen per tot Catalunya (Andorra també acostuma a col·laborar activament), cada any es publica un disc i un llibre per recaptar fons per a la causa. El llibre, que compleix deu anys, inclou deu relats escrits per deu escriptors, un dels quals és Villaró, i el disc, el tretzè que s'edita, conté dinou versions en català, una de les quals és la de Leiva, conjuntament amb Lucrecia, Llorenç Santamaria, Alice & The Wonders i Clara Peya.

"Com ningú en carn posat no pot eludir la mort", llegeix un investigador en el testament d'una noia, datat el 1348. Mentre prepara la tesina sobre les funestes epidèmies de pesta negra a Barcelona al segle XIV, que van acabar amb la vida d'un de cada tres ciutadans, l'investigador reconeix pels carrers la petja d'aquelles persones, les seves vides i les seves morts. És el tema del relat de Villaró, titulat 'Com ningú en carn posat'.

Al volum coral, publicat per Columna, també hi escriuen Víctor Amela, Marc Artigau i Queralt, Jenn Díaz, Martí Gironell, Helena Garcia Melero, Pilar Rahola, Gemma Ruiz, Care Santos i Sílvia Soler. Antònia Arrom ha fet una il·lustració per a cada relat.

En el cas de Leiva, el músic ha participat en el 'medley' de la versió de tres boleros i un txa-txa-txa, quatre clàssics que formen part de la banda sonora de la gent gran que, per primera vegada, s'escolten en català: 'Bésame mucho', 'Frenesí', 'Perfidia' i 'Sabor a mí'.

Entre els dinou temes, hi ha músics com Love of Lesbian, Pastora Soler, Sweet California (que actuaran a l'Auditori Nacional el pròxim 23 de febrer), Buhos, The Sey Sisters, Xarim Aresté, Blaumut i India Martínez, entre altres.