Voluntat d'enfortir la cooperació en el marc dels programes Fulbright

El comitè bilateral s'ha reunit aquest dilluns i s'ha posat sobre la taula el treball que es farà per commemorar els 20 anys del programa d'intercanvi

El comitè bilateral Fulbright Andorra ha celebrat aquest dilluns la seva reunió anual a l’edifici administratiu del Govern, per fer seguiment del programa. La trobada l'han encapçalat els dos copresidents, la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, i el cònsol general dels Estats Units d’Amèrica (EUA) a Andorra amb residència a Barcelona, Robert John Riley. També han estat presents la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla; la directora d'Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l'Estudi i del Programa Fulbright Andorra, Meritxell Gallo, i el rector de la Universitat d'Andorra, Miquel Nicolau. Ambdues delegacions han coincidit en posar en relleu les excel·lents relacions bilaterals existents entre el Principat i els Estats Units i han mostrat la voluntat de donar continuïtat i enfortir la cooperació en el futur.

Tal com s'ha esmentat, la trobada ha servit per fer el seguiment dels programes associats a aquest conveni entre Andorra i els EUA, com són els ajuts en màster i doctorat per a andorrans que cursen els estudis als Estats Units o el programa d'assistents de conversa en llengua anglesa als centres escolars del sistema educatiu andorrà.

De cara a l’any 2020, es començarà a treballar en els actes de commemoració del 25è aniversari de l’establiment de les relacions diplomàtiques i dels 20 anys de signatura del protocol d’entesa entre el Govern d’Andorra i el dels Estats Units sobre el programa d’intercanvi Fulbright.