Vuit quilòmetres per sortir del país per la frontera hispanoandorrana

Durant les pròximes hores nevarà força, però afectarà cap al sud, a les cotes més baixes

L'operació sortida d'aquest cap de setmana està resultant complicada per les dues fronteres. Per abandonar el Principat pel riu Runer hi ha fins a vuit quilòmetres de cua, mentre que per sortir pel pas de la Casa, hi ha quatre quilòmetres de retencions. Durant la jornada de dissabte la situació va ser a la inversa, i hi va arribar a haver vuit quilòmetres de cua per accedir al país per la frontera hispanoandorrana.

A la complicació del trànsit s'hi afegeix l'inici de la nevada prevista, que ha començat per les cotes més altes però que durant les pròximes hores anirà baixant fins als 600 metres. El Servei de Meteorologia preveu que continuï nevant durant hores a partir de 800 metres, durant tot dilluns i dimarts. Entre dimecres i divendres hi pot haver una treva, i les nevades reprendre's el pròxim cap de setmana. De fet, ja fa dies que s'anuncia que els primers dies de febrer seran molt fred, amb temperatures molt baixes.

Amb tot, el director de Protecció Civil, Francesc Areny, ha subratllat que l'afectació de la nevada repercutirà més al sud, a les cotes baixes, sobretot a Catalunya, on ja s'han emès avisos i s'han tancat carreteres. Per aquest diumenge es poden acumular 10 centímetres de neu, una quantitat que a Andorra no és exagerada ni excepcional, però que a cotes baixes pot afectar molt la xarxa viària. Areny ha afegit que dilluns poden caure entre cinc i deu centímetres més, però no s'ha preparat cap dispositiu especial ni s'espera que tingui conseqüències com la forta nevada de principis de gener. Això sí, com sempre, els vehicles han d'anar ben equipats.